Preskočiť na obsah

Vegánsky hubový stroganov, originálny recept

    Vegánsky hubový stroganov - originálny recept

    Stroganov je klasické ruské jedlo so smotanovou omáčkou s hovädzím mäsom a šampiňónmi podávané s cestovinami. V tomto recepte si pripravíme vegánsku verziu, ktorá neobsahuje žiadne mäso a namiesto smotany použijeme kokosové mlieko.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na vegánsky hubový stroganov

    • 450 g cestovín rotini alebo farfalle 
    • 3 PL olivového oleja 
    • 1 cibuľa 
    • 3 strúčiky cesnaku 
    • 450 g húb  
    • 2 ČL lístkov čerstvého tymiánu  
    • 1 ČL nasekanej čerstvej šalvie  
    • 3 PL hladkej múky 
    • 1/3 hrnčeka suchého bieleho vína 
    • 1 hrnček zeleninového vývaru  
    • 2 PL vegánskej worcesterskej omáčky 
    • 1/2 hrnčeka plnotučného kokosového mlieka 
    • soľ 
    • mleté čierne korenie 
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy vegánskeho hubového stroganovu

    1. Do veľkého hrnca dáme vodu a soľ. Privedieme do varu, pridáme cestoviny a varíme, kým nebudú mäkké. Zlejeme a odložíme bokom. 
    2. Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej na strednej teplote a cibuľu orestujeme dosklovita. Pridáme cesnak a huby a restujeme 5 až 8 minút, kým huby nezhnednú a nezmäknú. Vmiešame tymián a šalviu a restujeme ďalšiu minútu. 
    3. K hubám prisypeme múku a za stáleho miešania restujeme cca 1 minútu. Potom pridáme biele víno, zeleninový vývar, worcester omáčku a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Privedieme do varu a varme cca 5 minút. 
    4. Nalejeme kokosové mlieko do omáčky a miešame, kým sa zmes nespojí. Dochutíme soľou a čiernym korením.  
    5. Cestoviny vmiešame do omáčky a podávame.  
    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie