Preskočiť na obsah

Stroganov je klasické ruské jedlo so smotanovou omáčkou s hovädzím mäsom a šampiňónmi podávané s cestovinami. V tomto recepte si pripravíme vegánsku verziu, ktorá neobsahuje žiadne mäso a namiesto smotany použijeme kokosové mlieko.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na vegánsky hubový stroganov

  • 450 g cestovín rotini alebo farfalle 
  • 3 PL olivového oleja 
  • 1 cibuľa 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 450 g húb  
  • 2 ČL lístkov čerstvého tymiánu  
  • 1 ČL nasekanej čerstvej šalvie  
  • 3 PL hladkej múky 
  • 1/3 hrnčeka suchého bieleho vína 
  • 1 hrnček zeleninového vývaru  
  • 2 PL vegánskej worcesterskej omáčky 
  • 1/2 hrnčeka plnotučného kokosového mlieka 
  • soľ 
  • mleté čierne korenie 
[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy vegánskeho hubového stroganovu

  1. Do veľkého hrnca dáme vodu a soľ. Privedieme do varu, pridáme cestoviny a varíme, kým nebudú mäkké. Zlejeme a odložíme bokom. 
  2. Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej na strednej teplote a cibuľu orestujeme dosklovita. Pridáme cesnak a huby a restujeme 5 až 8 minút, kým huby nezhnednú a nezmäknú. Vmiešame tymián a šalviu a restujeme ďalšiu minútu. 
  3. K hubám prisypeme múku a za stáleho miešania restujeme cca 1 minútu. Potom pridáme biele víno, zeleninový vývar, worcester omáčku a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Privedieme do varu a varme cca 5 minút. 
  4. Nalejeme kokosové mlieko do omáčky a miešame, kým sa zmes nespojí. Dochutíme soľou a čiernym korením.  
  5. Cestoviny vmiešame do omáčky a podávame.  
[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie