Vyskúšajte tento výborný vianočný recept na kapra na bielom víne.
Objavte čaro varenia a pečenia vďaka kuchárskym knihám, ktoré oživia váš pôžitok z jedla a otvoria vám pestrú paletu chutí z celého sveta.
Ingrediencie
- Kapor
- Šťava z citróna (podľa chuti)
- 1 – 2 PL hladkej múky
- 100 g masla ( ideálne ghee)
- 700 ml bieleho vína
- 300 ml vody
- Mleté čierne korenie alebo korenie na ryby
Postup prípravy
- Kapra umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Poriadne ho osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme múkou.
- Na veľkej panvici si rozohrejeme maslo a kapra sprudka opečieme z oboch strán.
- Prilejeme biele víno a povaríme 4 – 5 minút. Dolejeme vriacou vodou, prikryjeme a varíme domäkka.