Preskočiť na obsah

Vianočný kapor na bielom víne

Vyskúšajte tento výborný vianočný recept na kapra na bielom víne.

Ingrediencie

  • Kapor 
  • Šťava z citróna (podľa chuti) 
  • 1 – 2 PL hladkej múky 
  • 100 g masla ( ideálne ghee) 
  • 700 ml bieleho vína 
  • 300 ml vody 
  • Mleté čierne korenie alebo korenie na ryby 

Postup

  1. Kapra umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Poriadne ho osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme múkou.  
  2. Na veľkej panvici si rozohrejeme maslo a kapra sprudka opečieme z oboch strán.  
  3. Prilejeme biele víno a povaríme 4 – 5 minút. Dolejeme vriacou vodou, prikryjeme a varíme domäkka.  
Ďalšie inšpirácie