Reklama
Slovenská kuchyňa

Vynikajúci hovädzí stroganov – jednoduchý recept

Reklama

Hovädzí stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový guláš. Pripravuje sa z hovädzej sviečkovice, ktorá sa nakrája na rezančeky a sprudka orestuje na oleji, kúsky mäsa sa potom prehrejú spolu s cibuľou, šampiňónmi, nakladanými uhorkami, kyslou smotanou a paradajkovým pretlakom.

Ingrediencie

  • 400 g hovädzieho mäsa (prípadne kuracie mäso alebo bravčového karé)
  • 250 g šampiňónov prípadne hlivy ustricovej
  • 1 cibuľa
  • 400 ml hovädzieho vývaru
  • 70 ml smotany na šľahanie
  • 2 Kvasené uhorky
  • 1 PL kečup
  • 2 PL Worcester omáčka
  • Olej
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • Dijonská horčica
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup prípravy

Reklama
  1. Mäsko si nakrájame na tenké rezančeky a cibuľku nadrobno. Na panvici si dáme rozohriať olej a orestujeme cibuľku do sklovita. Potom pridáme mäsko a restujeme sprudka, kým nezačne púšťať šťavu. Potom mäso osolíme, okoreníme a dusíme do polomäkka.
  2. K mäsku pridáme nadrobno nakrájané huby a spolu dusíme. Pridáme na kocky pokrájané uhorky ( kto nemá rád kúsky, môže byť aj najemno nastrúhaná, prípadne len voda z uhoriek), kečup, worcester omáčku, paradajkový pretlak a podlejeme vývarom. Varíme, kým nebude mäso mäkké.
  3. Keď bude mäsko hotové, do omáčky pridáme smotanu, premiešame a varíme cca 3 minúty. Vypneme a odstavíme z ohňa. Dochutíme a podávame s ryžou alebo tarhoňou.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023