Vyskúšajte tento overený recept na vyprážaného lososa, ktorý je vhodným jedlom na Vianoce ale aj Veľkú noc. Ak máte radi niečo zdravšie, tak môžete vyskúšať jeho pečenú verziu.
Ingrediencie
- Losos
- Mlieko
- Soľ
- 100 g hladká múka
- 2 vajcia
- 150 g strúhanky
- citrón
- Olej na vysmážanie, ideálne 200 g ghee masla
Postup
- Lososa umyjeme, osušíme, odstránime kožu a nakrájame na menšie kúsky. Ak ide koža ťažko dolu, na chvíľku dáme do mrazničky.
- Lososa trochu osolíme a pokvapkáme citrónom. Necháme chvíľku odležať.
- Medzitým si pripravíme trojobal. Do jednej nádoby nasypeme hladkú múku, do druhej si rozšľaháme vajcia s trochou mlieka a soli a do tretej nádoby nasypeme strúhanku.
- Najskôr lososa obalíme v múke z oboch strán, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec poriadne v strúhanke.
- Na panvici si rozohrejeme tuk (olej alebo maslo) a vyprážame do zlatista.