Chrumkavá, jemná pečená cuketa so zlatistou kôrkou z čerstvo nastrúhaného parmezánu, tymiánu a oregana. Tieto cuketové tyčinky s talianskou príchuťou potešia každého maškrtníka.
Ingrediencie
- 3 až 4 cukety
- Extra panenský olivový olej
Parmezánovo-tymiánová zmes
- ½ hrnčeka strúhaného parmezánu
- 2 ČL čerstvého tymiánu
- 1 ČL sušeného oregana
- ½ ČL sladkej papriky
- ½ ČL čierneho korenia
- Štipka soli
Postup prípravy
- Predhrejeme si rúru na 180 °C. V miske si zmiešame strúhaný parmezán, tymián a korenie. Poriadne premiešame.
- Pripravíme si plytký plech, na ktorý položíme mriežku, ktorú zľahka potrieme olivovým olejom. Cuketu umyjeme, prekrojíme na štvrtiny, aby nám vznikli paličky. Takto nakrájané cukety umiestnime šupkou nadol na mriežku a každú tyčinku potrieme olivovým olejom a poriadne posypeme parmezánovo- tymiánovou zmesou.
- Pečieme 15 – 20 minút, kým nebude cuketa mäkká. Keď cuketa zmäkne, pečieme ešte 2 – 3 minúty, aby bola cuketa zlatistá a chrumkavá.
- Podávame s tzatziky alebo s hummusom , do ktorých namáčame cuketové paličky prípadne ako prílohu k hlavnému jedlu.
Ďalšie recepty
Avokádové maslo - domáci recept
Lososové fašírky - FIT recept
Cuketová kari polievka - vegánsky recept
Špenátová polievka z čerstvého špenátu s mätou - originálny recept
Cuketový hummus - FIT recept
Najlepší cestovinový šalát - originálny recept
Cestoviny s hubami a špenátom - chutný recept
Pravá talianska focaccia - overený recept na tradičný nadýchaný taliansky chlieb
Ako sa robí Panna cotta? Vyskúšajte overený taliansky recept
Huevos Rancheros - recept na mexické Rančerské vajíčka, obľúbené kovbojské raňajky