...

Chrumkavá, jemná pečená cuketa so zlatistou kôrkou z čerstvo nastrúhaného parmezánu, tymiánu a oregana. Tieto cuketové tyčinky s talianskou príchuťou potešia každého maškrtníka.

Ingrediencie

  • 3 až 4 cukety  
  • Extra panenský olivový olej  

Parmezánovo-tymiánová zmes 

  • ½ hrnčeka strúhaného parmezánu 
  • 2 ČL čerstvého tymiánu  
  • 1 ČL sušeného oregana 
  • ½ ČL sladkej papriky  
  • ½ ČL čierneho korenia 
  • Štipka soli 

Postup prípravy

  1. Predhrejeme si rúru na 180 °C. V miske si zmiešame strúhaný parmezán, tymián a korenie. Poriadne premiešame.  
  2. Pripravíme si plytký plech, na ktorý položíme mriežku, ktorú zľahka potrieme olivovým olejom. Cuketu umyjeme, prekrojíme na štvrtiny, aby nám vznikli paličky. Takto nakrájané cukety umiestnime šupkou nadol na mriežku a každú tyčinku potrieme olivovým olejom a poriadne posypeme parmezánovo- tymiánovou zmesou. 
  3. Pečieme 15 – 20 minút, kým nebude cuketa mäkká. Keď cuketa zmäkne, pečieme ešte 2 – 3 minúty, aby bola cuketa zlatistá a chrumkavá.  
  4. Podávame s tzatziky alebo s hummusom , do ktorých namáčame cuketové paličky prípadne ako prílohu k hlavnému jedlu.