Preskočiť na obsah

Zdravá cícerová nátierka

Cícerová nátierka alebo hummus je lahodná nátierka vyrobená z cíceru. Bežne sa konzumuje na Strednom východe a v Stredomorí. Hummus je veľmi obľúbený a zdravý a môže sa konzumovať aj v kombinácií s mletým mäsom alebo zeleninou.

Ingrediencie

  • 200 g cíceru z konzervy  
  • 50 g masla 
  • ½ cibule   
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • Olivový olej  
  • Soľ  
  • Mleté čierne korenie 
  • Mletá červená paprika 
  • Šťava z limety  

Postup

  1. Na panvicu dáme rozohriať olivový olej a orestujeme cibuľku dosklovita. Pridáme červenú papriku a odstavíme z ohňa.  
  2. Do mixéra dáme cícer aj s nálevom, orestovanú cibuľu, cesnak, soľ, korenie a limetkovú šťavu. Rozmixujeme do hladkej zmesi.  
  3. Pridáme maslo a poriadne premiešame, podľa chuti dosolíme či dokoreníme. 
  4. Podávame s čerstvým pečivom. 
Ďalšie inšpirácie