Reklama
Bezmäsité jedlá

Zeleninové fašírky – vegánsky recept

Reklama

Tieto výdatné vegánske fašírky sú plné zeleniny a bielkovín. Pre skutočne lahodnú a výživnú hostinu môžete podávať s prílohou rozmarínových pečených zemiakov a ružičkového kelu pečeného v rúre.

Ingrediencie

  • 1 PL olivový olej
  • 1/2 žltej cibule
  • 2 stonky zeleru
  • 1 stredná mrkva
  • 100 g hnedé šampiňóny
  • 400 g sterilizovaného cíceru
  • 60 g panko strúhanka
  • petržlenová vňať
  • 2 PL sójová omáčka
  • 1 PL vegánska worcester omáčka
  • 4 PL kečup
  • 4 PL barbecue omáčka
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie

Postup prípravy

  1. Predhrejeme si rúru na 190 °C, formu na pečenie si vystelieme papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu, zeler, mrkvu a huby a restujeme za občasného miešania, kým zelenina nezmäkne a nevyvarí sa väčšina tekutiny, 6 až 8 minút.
  3. Reklama
  4. Tyčovým mixérom alebo v sekáčiku rozmixujeme cícer na pastu, potom pridáme zeleninu z panvice, strúhanku, petržlenovú vňať, sójovú omáčku a worcestrovú omáčku. V druhej miske si vyšľaháme kečup a barbecue omáčku. Polovicu tejto zmesi pridáme do misky s cícerom. Dochutíme paprikou, soľou, korením a miešame, kým sa všetky ingrediencie rovnomerne nespoja.
  5. Cícerovú zmes preložíme do pripravenej formy na pečenie. Uhladíme vrch, potom potrieme polovicou kečupovej zmesi a pečieme 30 minút. Vyberieme z rúry, potrieme zvyšnou zmesou kečupu a pečieme ďalších 30 minút.
  6. Necháme 10 minút vychladnúť, potom ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Čerešňové chutney ku grilovanému mäsu – originálny recept

Čerešňové chutney je osviežujúci a chuťovo bohatý spoločník pre grilované mäso. Toto chutney je vyrobené z čerstvých čerešní, ktoré sú…

8 júna, 2023

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023