Preskočiť na obsah

Tieto výdatné vegánske fašírky sú plné zeleniny a bielkovín. Pre skutočne lahodnú a výživnú hostinu môžete podávať s prílohou rozmarínových pečených zemiakov a ružičkového kelu pečeného v rúre.

Ingrediencie

  • 1 PL olivový olej 
  • 1/2 žltej cibule  
  • 2 stonky zeleru 
  • 1 stredná mrkva 
  • 100 g hnedé šampiňóny 
  • 400 g sterilizovaného cíceru 
  • 60 g panko strúhanka 
  • petržlenová vňať 
  • 2 PL sójová omáčka 
  • 1 PL vegánska worcester omáčka 
  • 4 PL kečup 
  • 4 PL barbecue omáčka 
  • mletá červená paprika 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 190 °C, formu na pečenie si vystelieme papierom na pečenie.  
  2. Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu, zeler, mrkvu a huby a restujeme za občasného miešania, kým zelenina nezmäkne a nevyvarí sa väčšina tekutiny, 6 až 8 minút. 
  3. Tyčovým mixérom alebo v sekáčiku rozmixujeme cícer na pastu, potom pridáme zeleninu z panvice, strúhanku, petržlenovú vňať, sójovú omáčku a worcestrovú omáčku. V druhej miske si vyšľaháme kečup a barbecue omáčku. Polovicu tejto zmesi pridáme do misky s cícerom. Dochutíme paprikou, soľou, korením a miešame, kým sa všetky ingrediencie rovnomerne nespoja. 
  4. Cícerovú zmes preložíme do pripravenej formy na pečenie. Uhladíme vrch, potom potrieme polovicou kečupovej zmesi a pečieme 30 minút. Vyberieme z rúry, potrieme zvyšnou zmesou kečupu a pečieme ďalších 30 minút. 
  5. Necháme 10 minút vychladnúť, potom ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame. 
Ďalšie inšpirácie