Preskočiť na obsah

Chrumkavé zvonku, nadýchané vo vnútri a bohato okorenené indickými príchuťami. Tento recept na Bombay Potatoes alebo zemiaky z Bombaja je dokonalou prílohou ku každému indickému jedlu.

Ingrediencie

  • 1 PL strúhaného zázvoru 
  • 2 veľké strúčiky cesnaku 
  • 6 veľkých paradajok 
  • 800 g nových zemiakov 
  • 3 PL slnečnicového oleja 
  • 1 veľká cibuľa 
  • 2 zelené chilli papričky 
  • 1 ČL semienka čiernej horčice 
  • 2 ČL mletého koriandra 
  • ½ ČL kurkumy 
  • 1 ČL mletého kmínu 
  • 2 ČL garam masala 
  • malý zväzok koriandra, nasekaný 

Postup

  1. Do mixéra vložíme zázvor, cesnak a štyri paradajky a rozmixujte dohladka. Odložíme bokom. 
  2. Vo veľkom hrnci uvaríme zemiaky na miernom ohni v osolenej vode do varu a varíme 8- 10 min. resp. kým nebudú mäkké. Scedíme a necháme vychladnúť.  
  3. Rozohrejeme si olej vo veľkej panvici a osmažíme si na ňom cibuľu so štipkou soli. Restujeme na strednej teplote cca 10 minút alebo dozlatova. Do panvice pridáme chilli papričky, horčičné semienka, mletý koriander, kurkumu, rascu a garam masalu a smažíme ďalšie 2 minúty. Pridáme paradajkovú zmes a dusíme domäkka, potom opatrne vmiešame zemiaky a zvyšné paradajky. Podľa chuti okoreníme. Bombajské zemiaky jemne dusíme niekoľko minút, kým sa všetko nezohreje, a potom podávame s koriandrom. 
Ďalšie inšpirácie