Preskočiť na obsah

Majonéza

Majonéza je omáčka vyrábaná z vajec, oleja, octu a horčice. Je to bežná prísada v mnohých druhoch jedál, ako sú napríklad sendviče, šaláty, burgerové omáčky a mnoho ďalších. Majonéza má jemnú a krémovú konzistenciu a má výraznú chuť, ktorá môže byť ďalej prispôsobená pridaním ďalších prísad, ako sú bylinky, cesnak, horčica alebo citrónová šťava. Majonéza je zdrojom tukov a kalórií, ale obsahuje aj vitamíny a minerály, ako napríklad vitamín E a selén. Majonéza môže byť použitá ako náhrada za maslo alebo margarín pri varení, ale tiež ako základ pre dressingy alebo omáčky. Ak hľadáte prísadu, ktorá dodá vašim jedlám jemnú a krémovú chuť, majonéza je pre vás skvelou voľbou.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk