Preskočiť na obsah

Jahodová barbecue omáčka, výborný recept vhodný ku grilovaným jedlám

    Jahodová barbecue omáčka - výborný recept vhodný ku grilovaným jedlám

    Jahodová barbecue omáčka je neobvyklou, no chutnou kombináciou sladkej a pikantnej chuti. Táto omáčka sa vyznačuje jemnou jahodovou arómou s príjemnou sladkosťou a lahodným pikantným nádychom. Je skvelou alternatívou k tradičným barbecue omáčkam a dodáva jedlám originálny a osviežujúci zážitok.

    Vďaka svojmu jedinečnému zladeniu chutí je jahodová barbecue omáčka skvelou voľbou pre tých, ktorí sa radi experimentujú s novými chuťovými kombináciami a chcú svojim jedlám pridať originálny charakter. Vyskúšajte túto omáčku pri vašom ďalšom grilovaní a vychutnajte si jej osviežujúcu a lahodnú chuť.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na jahodovú barbecue omáčku

    • 120 g jahôd 
    • 1 PL oleja 
    • 1/2 strednej cibule 
    • soľ  
    • mleté ​​čierne korenie 
    • 120 ml Cabernet sauvignon 
    • 80 ml jablčného octu 
    • 50 g cukru 
    • 60 g  kečupu 
    • 2 PL worcesterská omáčka 
    • 1 PL javorového sirupu 
    • 3 strúčiky cesnaku 
    • 1/2 až 1 jalapeño 
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy jahodovej barbecue omáčky

    Príprava ingrediencií

    Do hrnca si dáme rozohriať olej. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a restujeme do sklovita. Pridáme nakrájané jahody a prilejeme Cabernet Sauvignon. Varíme na strednom ohni 3 – 4 minúty.  

    Miešanie a dochucovanie

    Pridáme jablčný ocot, cukor, kečup, worcesterovú omáčku, javorový sirup, cesnak a jalapeňo. Privedieme do varu, potom znížime teplotu a varíme, kým mierne nezhustne ( 8 – 10 minút). Vypneme a necháme mierne vychladnúť. 

    Mixovanie

    Zmes prelejeme do mixéra a dohladka rozmixujeme. Používame na ochutenie grilovaných kuracích stehien, krídielok alebo rebierok.  

    [sc name=“reklama_3″ ][/sc]

    Videorecept na jahodovú barbecue omáčku

    Najčastejšie otázky o jahodovej barbecue omáčke

    Čo je jahodová barbecue omáčka?

    Jahodová barbecue omáčka je jedinečná omáčka, ktorá kombinuje sladkú chuť čerstvých jahôd s pikantnými a aromatickými prísadami tradičnej barbecue omáčky.

    Ako sa pripravuje jahodová barbecue omáčka?

    Recept na jahodovú barbecue omáčku sa môže líšiť, ale základom je zmes čerstvých jahôd, paradajkovej omáčky, medu, korenia, octu a ďalších prísad podľa chuti. Jahody sa mixujú alebo drvia, potom sa spolu s ostatnými ingredienciami varia a zahustia na sporáku.

    Aký je chuťový profil jahodovej barbecue omáčky?

    Jahodová barbecue omáčka kombinuje sladkú chuť jahôd so slaným, pikantným a korenistým charakterom tradičnej barbecue omáčky. Výsledkom je harmonická zmes sladkosti, kyslosti a pikantnosti, ktorá dodáva pokrmom unikátnu chuťovú dimenziu.

    Na aké jedlá sa hodí jahodová barbecue omáčka?

    Jahodová barbecue omáčka je skvelým doplnkom k mnohým grilovaným jedlám. Hodí sa k mäsu, ako sú kuracie prsia, bravčové rebierka, hovädzie mäso, ale aj k grilovaným zeleninovým špízom. Môže sa tiež použiť ako poleva na sendviče alebo ako prísada do šalátov.

    Aké výhody prináša jahodová barbecue omáčka?

    Jahody sú bohaté na vitamín C a antioxidanty, čo prispieva k posilneniu imunitného systému a zdraviu pokožky. Vzhľadom na použitie čerstvých jahôd je jahodová barbecue omáčka aj zdrojom prírodných vitamínov, minerálov a vlákniny.

    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie