Preskočiť na obsah

Tymián

Tymián je aromatická rastlina, ktorá sa používa ako prísada do mnohých druhov jedál a receptov. Má charakteristickú silnú vôňu a chuť a obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok, ako sú napríklad antioxidanty, vitamíny a minerály. Tymián sa používa na prípravu rôznych druhov jedál, ako sú napríklad mäsové jedlá, zeleninové jedlá, polievky a mnohé ďalšie. Jeho výhodou je, že má antiseptické vlastnosti a pomáha zlepšiť trávenie a imunitný systém. Tymián sa tiež používa ako prírodná alternatíva pre osviežovače vzduchu, dezinfekčné prostriedky a liečivé masti. Ak hľadáte jednoduchý spôsob, ako zlepšiť chuť a nutričnú hodnotu vašich jedál a pridať do nich novú a aromatickú chuť, tymián je pre vás skvelou voľbou.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk