Vyprážaný králik v cmarovej marináde je klasickým hlavným jedlom a pripravuje sa z mäsa králika nakrájaného na kusy a marinovaného v zmesi z cibule, cesnaku, soli a korenia. Marinovanie mäsa v tejto zmesi má za úlohu zjemniť a preniknúť doňho všetky chute a arómy.
Ingrediencie
- 1 králik
- 500 ml cmaru
- 4 klinčeky
- cesnak
- 1 ČL sušeného oregana
- 1 ČL sušeného tymianu
- 1 ČL sušeného rozmarínu
- 1 ČL červenej papriky
- 2 ČL kajenského korenia
- 1 cibuľa
- 240 g múky
- soľ
- čierne mleté korenie
- olej
Postup
- Králika vložíme do marinovacieho vrecka na zips s cmarom, cibuľou, cesnakom, oreganom, tymianom, rozmarínom, paprikou a 1 lyžičkou kajenského korenia. Marinujeme cez noc v chladničke.
- Do mištičky alebo plytkého taniera dáme múku a kajenské korenie. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.
- Vo väčšej panvici si rozohrejeme olej. Kúsky králika poriadne obalíme v múčnej zmesi a vysmažíme na rozohriatom oleji z každej strany do zlatista.