Preskočiť na obsah

Amaretti koláčiky, vianočný recept

Amaretti koláčiky - vianočný recept

Ak máte radi francúzske makrónky, určite sa vám budú páčiť aj tieto talianske sušienky amaretti. Sú voňavé, s jemným nádychom mandlí a úžasné mäkké.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na amaretti koláčiky

  • 140 g kryštálový cukor 
  • Kôra z 1 citróna 
  • Kôra z 1 pomaranča 
  • 165 g mandľová múka  
  • 2 veľké vaječné bielka 
  • 1 ČL mandľový extrakt 
  • 1 ČL amaretto likér 
  • 1/4 ČL pomarančovej šťavy 

Postup prípravy amaretti koláčikov

  1. V miske si rukou zmiešame cukor, pomarančovú kôru a citrónovú kôru, kým sa cukor nesfarbí. Potom prisypeme mandľovú múku a premiešame. 
  2. V mise kuchynského robota si vyšľaháme bielka na sneh. Pridáme mandľový extrakt, amaretto, pomarančovú šťavu a zmes mandľovej múky a vareškou jemne premiešame. Misu prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 1 – 2 hod do chladničky. 
  3. Rúru si predhrejeme na 160 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie. Z jednej polievkovej lyžice tvarujeme guľky, ktoré obalíme v kryštálovom cukre a ukladáme na plech vo vzdialenosti 5 cm od seba.   
  4. Pečieme asi 20 – 25 minút, kým nie je spodok jemne zlatistý. Necháme úplne vychladnúť. 
REKLAMA
5x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Amaretti koláčiky, vianočný recept”

  1. Pingback: Čo s bielkami, 15 kreatívnych spôsobov využitia vaječných bielkov v kuchyni 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *