Ste pripravení na kúsok neba? Vyskúšajte tento dokonalý anjelsky koláč, na ktorý vám bude stačiť len sedem ingrediencií. Originálny Angel cake je ideálnym koláčom na vianočný stôl.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na anjelsky koláč
- 10 vaječných bielkov
- 180 a 60 g práškového cukru
- 120 g hladkej múky
- 1 a 1/4 ČL vínneho kameňa
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1/4 ČL mandľového extraktu
- Štipka soli
Postup prípravy anjelskeho koláča
- Bielky necháme odstáť pri izbovej teplote aspoň 30 minút. Medzitým si do misky dvakrát preosejeme 60 g cukru a múku.
- Rúru si predhrejeme na 170 °C.
- Do bielkov pridáme vínny kameň a soľ a šľaháme na strednej rýchlosti. Potom zvýšime otáčky a po troške pridávame dvakrát preosiaty cukor (200 g) a šľaháme, kým sa nevytvorí tuhá lesklá zmes. Potom pridáme vanilkový a mandľový extrakt a poriadne zašľaháme. Nakoniec pridáme zmes múky a cukru a vmiešame.
- Cesto nalejeme do nevymastenej formy na anjelsky koláč a pečieme 35 – 40 minút, kým jemne nezhnedne. Po dopečení formu prevrátime a necháme úplne vychladnúť.
- Nožom pouvoľňujeme okraje a vyklopíme.
- Podávame samotný alebo so šľahačkou a ovocím, prípadne môžeme poliať polevou z cukru a pomarančovej šťavy.
Pingback: Čo s bielkami: 15 kreatívnych spôsobov využitia bielkov v kuchyni 2023 | Svetové recepty