Preskočiť na obsah

Avokádový cheesecake

    Avokádový cheesecake - FIT recept

    Cheesecake pre každého milovníka chutného avokáda.

    Ingrediencie

    Korpus 

    • 180 g grahamových sušienok 
    • 70 g kryštálový cukor 
    • 6 polievkových lyžíc roztopeného masla 
    • Štipka soli 

    Náplň 

    • 450 g syra philadelphia alebo iného smotanového syra 
    • 2 zrelé avokáda 
    • 200 g cukru 
    • Štipka soli 
    • 180 ml smotana na šľahanie 
    • 110 ml čerstvá limetková šťava 
    • Kôra z 1 limetky 
    • malé kolieska limetky na ozdobu 

    Postup

    1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a formu na pečenie potrieme maslom alebo nastriekame nepriľnavým sprejom na pečenie.  
    2. Do mixéra si nalámeme sušienky a mixujeme najemno. Pridáme rozpustené maslo, cukor, soľ a zamiešame, kým sa zmes úplne nespojí. Túto zmes pevne natlačíme na dno formy a pečieme 8 – 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu.  
    3. Do misky kuchynského robota si dáme smotanový syr, cukor a štipku soli. Šľaháme, kým zmes nebude hladká a nadýchaná (asi 3 minúty). Potom pridáme avokádo a šľaháme do hladka. 
    4. Nakoniec prilejeme smotanu, limetkovú šťavu a väčšinu nastrúhanej limetkovej kôry. Šľaháme, kým sa nebudú tvoriť tuhé vrcholy (cca 2- 3 minúty). 
    5. Plnku nalejeme na vychladnutý grahamový korpus. Vrch ozdobíme kôrou z limetky a malými limetkovými kolieskami. Dáme do chladničky stuhnúť a potom podávame.  
    Ďalšie inšpirácie