Pre najlepšie banánové muffiny použite veľmi zrelé banány. Hnedé a škvrnité banány sú najlepšie. Netreba sa toho báť. Pred dopečením muffinov nezabudnite pridať čokoládové lupienky alebo ovocie ako sú čučoriedky alebo jahody.
Ingrediencie
- 70 g masla
- 195 g hladkej múky
- 95 g hnedého cukru
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- štipka soli
- 3 zrelé stredné banány
- 1 veľké vajce
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 130 g čokoládových lupienkov (prípadne čokoláda nasekaná na menšie kúsočky)
Postup
- Predhrejeme si rúru na 180 °C a plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami.
- Vo veľkej mise si zmiešame múku, hnedý cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Do druhej misy si dáme rozpustené maslo, roztlačený banán, vajce a vanilku a šľaháme, kým sa všetky ingrediencie nezmiešajú.
- Banánovú zmes primiešame do misky so suchými ingredienciami. Drevenou vareškou zamiešame, kým sa zmes nespojí. Nakoniec jemne primiešame čokoládové lupienky.
- Do pripravených papierových košíčkov dávkujeme lyžicou cesto cca do ¾. Pečieme 15 – 20 minút, kým nie je špáradlo zapichnuté do stredu suché. Po dopečení necháme 5 minút na plechu a potom vyberieme muffiny na mriežku a necháme vychladnúť.