Chapati je populárny indický plochý chlieb vyrobený z pšeničnej múky. Vyskúšajte jednoduchý recept na chapati, ktorý si môžete pripraviť do pár minút.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na chlieb chapati
- 1-1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky celozrnnej múky
- 1 ČL soli
- ¼ ČL lyžičky cesnakového prášku
- 3/4 šálky horúcej vody
- 2 lyžice olivového oleja
Postup prípravy chleba chapati
- Vo veľkej mise zmiešame múku, soľ a podľa potreby cesnakový prášok. Vmiešame vodu a olej. Vyklopíme na pomúčenú dosku a miesime, kým nebude cesto hladké (8-10 minút). Prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať.
- Cesto rozdelíme na 10 častí. Na jemne pomúčenej ploche rozvaľkáme každú časť do tvaru kruhu. Vo veľkej panvici opečieme chlieb na strednom ohni, kým jemne nezhnedne, 1 minútu z každej strany. Podávame teplé.
Pingback: Fit kuracia Tikka Masala, originálny recept 2023 | Svetové recepty