Tento jednoduchý recept na čučoriedkové muffiny odporúčame robiť vo forme na 12 košíčkov. Do prázdnych košíčkov treba pridať 1 až 2 polievkové lyžice vody. Takto sa košíčky s vodou zohrejú rovnakou rýchlosťou ako košíčky s muffinovým cestom, čo pomôže muffinom upiecť sa rovnomerne.
Ingrediencie
- 195 g hladkej múky
- 150 g kryštálového cukru plus 1 PL
- 1/4 ČL soli
- 2 ČL prášku do pečiva
- 80 ml oleja
- 1 vajce
- cca 120 ml mlieka
- 1 a ½ ČL vanilkového extraktu
- 1 hrnček čerstvých čučoriedok
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 °C. Plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami.
- Vo veľkej mise si zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Do druhej misy dáme olej, vajce, mlieko a vanilku. Poriadne vyšľaháme a potom prilejeme mliečnu zmes do misky so suchými ingredienciami a jemne premiešame, aby sa zmes poriadne spojila. Nakoniec jemne primiešame čučoriedky.
- Do pripravených papierových košíčkov dávkujeme lyžicou cesto cca do ¾ a vrch posypeme kryštálovým cukrom.
- Pečieme 15 – 20 minút, kým nie je špáradlo zapichnuté do stredu suché. Po dopečení necháme 5 minút na plechu a potom vyberieme muffiny na mriežku a necháme vychladnúť.