Preskočiť na obsah

Cuketová kari polievka, vegánsky recept

Cuketová kari polievka - vegánsky recept

Cuketová polievka na kari z čerstvého zázvoru, jalapeño a mäty. Rýchla, jednoduchá a upokojujúca chuť, ktorú si vychutnajú aj vegáni. Polievka sa môže podávať horúca aj vychladená.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na cuketovú kari polievku

  • 2 PL kokosového oleja 
  • 1 cibuľa 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 1 PL strúhaného zázvoru 
  • ½ až 1 paprička jalapeño podľa chuti 
  • soľ 
  • 2 ČL kari korenia 
  • 1 kg cukety  
  • 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru 
  • Lístky koriandra 
  • Lístky mäty 

Postup prípravy cuketovej kari polievky

  1. Na kokosovom oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak, zázvor, jalapeño a restujeme na strednej teplote cca 5 minút, pokiaľ nebudú mäkké a voňavé. Pridáme soľ, nakrájanú cuketu, kari korenie a restujeme ešte niekoľko minút. 
  2. Pridáme 2 hrnčeky vývaru,  privedieme do varu, prikryjeme a varíme, kým cuketa nezmäkne. 
  3. Pridáme zvyšný vývar a polievku rozmixujeme do hladka. Potom pridáme koriander a mätu podľa chuti a znova mixujeme. 
REKLAMA
20x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *