Preskočiť na obsah

Gaštanové linecké koláčiky, vianočný recept

Gaštanové linecké koláčiky - vianočný recept

Vyskúšajte tieto úžasné linecké koláčiky, ktorých súčasťou je chutné gaštanové pyré.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingreciencie na gaštanové linecké koláčiky

  • 300 g hladkej múky 
  • 130 g gaštanového pyré 
  • 100 g práškového cukru 
  • 70 g masla 
  • 1 žĺtok 
  • 1 PL tuzemský um 

Náplň

Lekvár alebo džem, prípadne na náplň môžeme zmiešať gaštanové pyré, tuzemský um a čokoládu

Postup prípravy gaštanových lineckých koláčikov

  1. V mise si zmiešame múku a cukor. Potom pridáme na kocky nakrájané maslo, tuzemský um, gaštanové pyré, žĺtok a rukou vypracujeme hladké cesto. 
  2. Cesto zbalíme do potravinovej fólie a odložíme minimálne na 1 hodinu do chladničky, ideálne cez noc. Rúru si predhrejeme na 175 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.  
  3. Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrajujeme rôzne tvary pričom do polovice tvarov vykrojíme uprostred menšie tvary. Pečieme asi 10 minút a necháme úplne vychladnúť.  
  4. Jednotlivé polovice lepíme k sebe džemom prípadne plnkou z gaštanového pyré, umu a trochou čokolády a dozdobíme podľa preferencií. Môžeme aj celé namočiť do čokolády. 
REKLAMA
23x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *