Vyskúšajte tieto úžasné linecké koláčiky, ktorých súčasťou je chutné gaštanové pyré.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingreciencie na gaštanové linecké koláčiky
- 300 g hladkej múky
- 130 g gaštanového pyré
- 100 g práškového cukru
- 70 g masla
- 1 žĺtok
- 1 PL tuzemský um
Náplň
Lekvár alebo džem, prípadne na náplň môžeme zmiešať gaštanové pyré, tuzemský um a čokoládu
Postup prípravy gaštanových lineckých koláčikov
- V mise si zmiešame múku a cukor. Potom pridáme na kocky nakrájané maslo, tuzemský um, gaštanové pyré, žĺtok a rukou vypracujeme hladké cesto.
- Cesto zbalíme do potravinovej fólie a odložíme minimálne na 1 hodinu do chladničky, ideálne cez noc. Rúru si predhrejeme na 175 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.
- Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrajujeme rôzne tvary pričom do polovice tvarov vykrojíme uprostred menšie tvary. Pečieme asi 10 minút a necháme úplne vychladnúť.
- Jednotlivé polovice lepíme k sebe džemom prípadne plnkou z gaštanového pyré, umu a trochou čokolády a dozdobíme podľa preferencií. Môžeme aj celé namočiť do čokolády.