Preskočiť na obsah

Grilovaný marinovaný králik, výborný recept

Grilovaný marinovaný králik - výborný recept

Grilovaný marinovaný králik je ďalším skvelým receptom na prípravu hlavného jedla. Tentoraz budeme namiesto vyprážaného králika pripravovať grilovaného. Marinovanie mäsa pred grilovaním má za úlohu dodať mäsu chuť a príjemnú arómu.

Grilovaný marinovaný králik je skvelou voľbou pre tých, ktorí sa radi pochutnajú na grilovanom mäse. Chuť a aróma cmarovej marinády v kombinácii s grilovaním vytvoria jedinečnú chuťovú kombináciu, ktorá určite poteší každého gurmána.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na grilovaného králika

  • 1 kg králik 
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku 
  • olivový alebo rastlinný olej 
  • 1 citrón 
  • 1 ČL medu 
  • Plátky slaniny 
  • 1 hrsť čerstvého tymiánu a rozmarínu 
  • soľ 
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie 
  • maslo 

Postup prípravy grilovaného králika

  1. Rúru si predhrejeme na 200ºC. Kúsky králika vložíme do misy. Pridáme nadrobno nasekaný tymian, rozmarín a prelisovaný cesnak. Primiešame 8 PL oleja, šťavu a kôru z citróna a med. Poriadne premiešame a odložíme bokom. 
  2. Na pekáč vymastený maslom uložíme namarinované kúsky králika, osolíme a okoreníme ich. Medzi ne poprekladáme slaninu, prikryjeme alobalom a pečieme 20 – 35 minút, pričom počas pečenia ich niekoľkokrát obrátime a polejeme marinádou.  
  3. Podávame s pečenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom. 
REKLAMA
24x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Grilovaný marinovaný králik, výborný recept”

  1. Pingback: 15 receptov na nedeľný obed, tipy a inšpirácie 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *