Značka: Koriander

Poke bowl s lososom – originálny recept

Úžasná chuť čerstvého lososa a magická miska plná chutnej a zdravej zeleniny. Vyskúšajte originálny recept na pikantnú lososovú misku plnú skvelých chutí. Ingrediencie Losos  5 PL sójová omáčka   5 PL olivový olej  Chilli omáčka  Šťava z 1 limetky  2 PL med  4 strúčiky cesnaku  4 filety z lososa  Nakladané uhorky  8 PL ryžový ocot …

Read More

Buddha Bowl – originálny recept

Krása Buddha Bowl je v tom, že sa dajú pripraviť na nekonečno spôsobov. Môžete použiť takmer čokoľvek čo sa nachádza vo vašej chladničke alebo špajzi a výsledok bude vždy úžasný. Ingrediencie 450 g vykostené kuracie prsia bez kože  1 batat  1 červená cibuľa  3 PL olivový olej  soľ  mleté ​​čierne korenie  1/2 ČL…

Read More

Avokádový šalát s kuracím mäsom – fitness recept

Výnimočný a chutný avokádový šalát s kuracím mäsom, ktorý si určite zamilujete. Ingrediencie 2 vykostené kuracie prsia bez kože  2 avokáda  1 malé mango   1 hrnček datlových paradajok  1/2 hrnčeka kukurice  1/4 červenej cibule  Dresing  1/4 hrnčeka šťavy z limetky  3 PL olivový olej  2 PL čerstvo nasekaného koriandra  1 PL mleté ​​jalapeño …

Read More

Avokádový hummus – originálny recept

Recept na výborný zdravý avokádový hummus, ktorý pohladí na duši a je vhodný pre vegánov aj vegetariánov. Ingrediencie 500 g konzervovaný cícer  2 zrelé avokáda  110 g tahini pasty  60 g limetkový džús  2 strúčiky cesnaku  3 PL olivový olej   1/4 lyžičky rasca  soľ  čerstvý koriander  červená paprika mletá  Postup prípravy Do misky…

Read More

Cuketová kari polievka – vegánsky recept

Cuketová polievka na kari z čerstvého zázvoru, jalapeño a mäty. Rýchla, jednoduchá a upokojujúca chuť, ktorú si vychutnajú aj vegáni. Polievka sa môže podávať horúca aj vychladená. Ingrediencie 2 PL kokosového oleja  1 cibuľa  2 strúčiky cesnaku  1 PL strúhaného zázvoru  ½ až 1 paprička jalapeño podľa chuti  soľ  2 ČL kari korenia …

Read More

Jednoduché tekvicové rizoto s parmezánom – overený recept

Skvelý taliansky recept na tekvicové rizoto, ktoré milujú hlavne deti. Vychutnajte si lahodnú chuť maslovej tekvice, ktorú dopĺňa cesnak, jarná cibuľka a parmezán. Ingrediencie 1 maslová tekvica   1 PL olivového oleja plus navyše na pokvapkanie tekvice  2 strúčiky cesnaku  8 jarných cibuliek  25 g masla  200 g ryže na rizoto  2 ČL mletého…

Read More

Pad Thai – originálny recept na pražené rezance na thajský spôsob

Pad Thai je thajský rezancový pokrm, v Thajsku bežne predávaný ako rýchle občerstvenie. Základom phad thai sú ryžové rezance vyprážané technikou stir-fry na panvici wok s vajíčkami, tofu a ďalšími prísadami, ktoré sa líšia v rôznych variantách pokrmu. Ingrediencie 230 g plochých ryžových rezancov  3 PL oleja  3 strúčiky cesnaku  230 g nevarených…

Read More

Thajský pikantný šalát Laab – originálny recept

Osviežujúci thajský šalát, zvyčajne vyrobený z mletého mäsa. Jeho pikantná, svetlá a osviežujúca, no zároveň korenistá a plná chuť je ideálna na horúce letné dni. Ingrediencie 5 vetvičiek koriandra   3 PL rybacej omáčky  1 cibuľa  1/4 ČL mletej sušenej čili papričky  220 g mletého bravčového mäsa  1-2 limetky  1/4 na tenké plátky nakrájanej…

Read More

Thajská kuracia kokosová polievka Tom Kha Gai – originálny recept

V Thajsku väčšina receptov Tom Kha Gai zvyčajne obsahuje kokosové mlieko, galangal (niekedy nahradený zázvorom ), limetkové listy, citrónovú trávu, thajské čili, koriander (alebo kôpor ), slamené huby, kuracie mäso, rybaciu omáčku a limetkovú šťavu. Niekedy sa pridávajú vyprážané chilli papričky. Ingrediencie 1 PL kokosového oleja  ½ jednej cibule  2 strúčiky cesnaku   ½…

Read More

Pikantná krevetová polievka – originálny recept na thajskú polievku Tom Yum Goong

Tom Yum Goong je druh horúcej a kyslej polievky, ktorá pochádza z Thajska. Zvyčajne obsahuje krevety. základnými ingredienciami používanými na varenie tejto polievky sú citrónová tráva, lístky galangalu a limetky kaffir spolu s chilli, paradajkami, koriandrom a rybou omáčkou. Ingrediencie 350 g kreviet   2 a 1/2 šálky krevetového vývaru, kuracieho vývaru alebo vody …

Read More