Značka: Kurací vývar

Pravé bolonské špagety s mletým mäsom – TOP recept

Špagety Bolognese sú dokonalým spôsobom, ako premeniť balenie mletého hovädzieho mäsa a špagiet na niečo, čo vás ohromí. Ingrediencie 450 g mletého hovädzieho mäsa  1 PL olivový olej  1 cibuľa  1 mrkva  1 stonkový zeler  2 strúčiky cesnaku  120 ml suché biele víno  1  plechovka drvených paradajok  3 PL paradajková pasta  500 ml hovädzí…

Read More

Kung Pao špagety – jednoduchý recept

Túto ľahkú a chutnú večeru pripravíte doma rýchlo a jednoducho. Už o niekoľko minút môžete mať na stole voňavé a pikantné Kung Pao špagety, ktoré vás očaria svojou výbornou chuťou. Ingrediencie 1 bal. špagiet  2 PL rastlinný olej  450 g vykostené kuracie prsia bez kože  3 strúčiky cesnaku  2 PL kukuričný škrob  75…

Read More

Gnocchi s kuracím mäsom a smotanou na panvici – jednoduchý recept

Vyskúšajte tento skvelý recept na krémové kura s gnocchi, ktoré sa dá pripraviť na jednej panvici. Ingrediencie 500 g vykostené kuracie prsia bez kože  soľ  mleté ​​čierne korenie  2 PL olivový olej  1 šalotka  100 g hnedé šampiňóny  2 strúčiky cesnaku  2 ČL čerstvého tymiánu  1 ČL sušené oregano  1 l kurací vývar …

Read More

Fantastická brokolicovo cheddarová polievka – jednoduchý recept

Úžasná polievka s brokolicou a cheddarom. Overený recept, ktorý sa hodí na obed ale aj ľahkú večeru. Ingrediencie 60 g masla  1 menšia cibuľa   35 g hladkej múky  480 ml smotany na šľahanie   500 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru  1 brokolica  2 väčšie mrkvy  Muškátový oriešok  220 g syra cheddar  soľ   mleté čierne…

Read More

Lahodná zemiakovo-pórová polievka – zdravý recept

Krémová, upokojujúca a lahodná zemiaková polievka s chrumkavým pórom a slaným prosciuttom. Polievku môžete podávať s množstvom chrumkavého opečeného chleba. Ingrediencie 2 póry   3 PL masla  3 PL olivový olej  4 strúčiky cesnaku   ½ hrnčeka suchého bieleho vína  1 kg zemiakov  700 ml kuracieho vývaru  500 ml plnotučného mlieka  2 vetvičky čerstvého tymiánu …

Read More

Polenta s lesnými ​​hubmi, cesnakom a šalviou  – zdravý recept

Krémová polenta s lesnými hubami, cesnakom a šalviou. Jednoduchá vegetariánska večera, ktorá sa dá pripraviť za menej ako 30 minút. Toto jedlo je navyše úplne bezlepkové. Ingrediencie Polenta  1 hrnček jemnej polenty   4 a ½ hrnčeka zeleninového alebo kuracieho vývaru   ½ hrnčeka syra (parmezán, čedar, romano)  2 PL olivový olej alebo maslo  Soľ   Čierne…

Read More

Dobrá a krémová zelerová polievka – zdravý recept

Liečivú misku cenovo dostupnej a voňavej zelerovej polievky môžete pripraviť už za 35 minút. Toto zdravé jedlo je vhodné pre vegánov aj vegetariánov. Ingrediencie 2 PL olivového oleja alebo masla  1 cibuľa  4 strúčiky cesnaku  6 hrnčekov nakrájaného stonkového zeleru  2 hrnčeky nakrájaných zemiakov  1 l zeleninového alebo kuracieho vývaru   250 ml vody …

Read More

Krémová karfiolová polievka s tymiánom a čedarom – originálny recept

Krémovú karfiolovú polievku s tymiánom a čedarom si jednoducho zamilujete. Recept je vhodný aj pre vegánov a vegetariánov. Ingrediencie 2 šalotky  2 strúčiky cesnaku  2 PL masla alebo olivového oleja  1 hlavička karfiolu  1 menší batat  1 ČL sušeného tymiánu  soľ  mleté čierne korenie   1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru  1 hrnček strúhaného…

Read More

Marocká mrkvová polievka – originálny recept

Táto marocká mrkvová polievka je okrem mrkvy doplnená tiež pomarančovou šťavou, zázvorom a hrejivým marockým korením. Vegánska a bezlepková polievka je jednoduchá na prípravu a očarí vás svojou lahodnou chuťou. Ingrediencie 2 PL olivového oleja  2 šalotky  1 PL zázvoru  4 strúčiky cesnaku  450 g mrkvy  220 g zemiakov  1 jablko  2 hrnčeky…

Read More

Mrkvovo batatová polievka s kokosovým mliekom – overený thajský recept

Thajská polievka z batatov s kokosom, citrónovou trávou a zázvorom. Ľahký a zdravý recept, ktorý je vegánsky a bez lepku. Ingrediencie 1 kg batatov  2 šalotky   2 PL kokosového alebo olivového oleja   6 strúčikov cesnaku  2 – 3 stonky citrónovej trávy   1/4 hrnčeka zázvoru  1 malé chilli Serrano alebo jalapeno  1 ČL kari…

Read More