Značka: Parmezán

Vyprážaný kapor s bielym vínom – vianočný recept

Vyskúšajte tento výborný recept na vyprážaného kapra s bielym vínom, ktorý určite oživí vašu vianočnú večeru. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Karfiolové koláčiky – zdravý recept

Tieto karfiolové koláčiky musíte určite vyskúšať, pretože sú fantastické. Ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla a môžete ich podávať s kečupom alebo rôznymi inými omáčkami podľa chuti. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Výborné plnené šampiňóny – originálny recept

Plnené šampiňóny môžete podávať buď ako predjedlo, alebo ako chutnú prílohu v kombinácii so šťavnatým pečeným kuracím mäsom. Ingrediencie olej  650 g hnedých šampiňónov  2 PL masla  2 strúčiky cesnaku  20 g strúhanky  soľ  mleté ​​čierne korenie  30 g parmezánu  90 g smotanového syra  petržlenová vňať  čerstvo nasekaný tymián  Postup prípravy Rúru si…

Read More

Špagety so zeleninou – FIT recept

Zeleninové špagety sú dokonalým spôsobom, ako spotrebovať zvyšky zeleniny. Použite čokoľvek, čo máte po ruke a vychutnajte si toto jednoduché a rýchle jedlo. Ingrediencie 1 bal. špagiet  1 PL olivový olej  2 strúčiky cesnaku  2 malé cukety  1 mrkva  1 červená cibuľa  1 rajčinová pasta  1 plechovka drvených paradajok  Sušené oregano  Sušený tymián …

Read More

Špagety Puttanesca s ančovičkami – TOP recept

Cestoviny puttanesca s mimoriadne voňavou omáčkou si určite obľúbite. Prekypujúce chuťou a tak jednoduché na prípravu, že na tieto cestoviny budete mať chuť každý týždeň. Omáčka je vyrobená z množstva cesnaku a ančovičiek, na ktorých sa okamžite stanete závislými, a kapary a olivy dodajú pokrmu dokonalú slanosť. Ingrediencie 1 bal špagiet  4 PL olivový…

Read More

Polenta s lesnými ​​hubmi, cesnakom a šalviou  – zdravý recept

Krémová polenta s lesnými hubami, cesnakom a šalviou. Jednoduchá vegetariánska večera, ktorá sa dá pripraviť za menej ako 30 minút. Toto jedlo je navyše úplne bezlepkové. Ingrediencie Polenta  1 hrnček jemnej polenty   4 a ½ hrnčeka zeleninového alebo kuracieho vývaru   ½ hrnčeka syra (parmezán, čedar, romano)  2 PL olivový olej alebo maslo  Soľ   Čierne…

Read More

Zapečená cuketa s parmezánom a tymianom – jednoduchý a chutný recept

Chrumkavá, jemná pečená cuketa so zlatistou kôrkou z čerstvo nastrúhaného parmezánu, tymiánu a oregana. Tieto cuketové tyčinky s talianskou príchuťou potešia každého maškrtníka. Ingrediencie 3 až 4 cukety   Extra panenský olivový olej   Parmezánovo-tymiánová zmes  ½ hrnčeka strúhaného parmezánu  2 ČL čerstvého tymiánu   1 ČL sušeného oregana  ½ ČL sladkej papriky   ½ ČL čierneho…

Read More

Tekvicové špagety Carbonara – zdravý recept

Tekvicové špagety sú rýchle a jednoduché jedlo, na ktorom si určite pochutíte. Dokonalá kombinácia slaniny a tekvice Vás prekvapí svojou jemnou chuťou, ktorú môžete ešte viac vylepšiť parmezánom. Ingrediencie 130 g tekvicové pyré  70 g nastrúhaného parmezánu plus na servírovanie  3 žĺtky  mleté ​​čierne korenie  soľ  450 g špagiet  6 hrubých plátkov slaniny …

Read More

Krémové tekvicové cestoviny pre deti – najlepší recept

Využite obdobie chutných tekvíc naplno a vyskúšajte jednoduchý recept na lahodné krémové cestoviny, ktoré sú veľmi obľúbené hlavne u detí, ale určite si na nich pochutia aj dospelí. Ingrediencie 2 PL olivového oleja  1 cibuľu  2 strúčiky cesnaku  500 g ošúpanej, vydlabanej a pokrájanej dužiny tekvice  50-100 ml plnotučného mlieka  2 PL paradajkového pretlaku …

Read More

Jednoduché tekvicové rizoto s parmezánom – overený recept

Skvelý taliansky recept na tekvicové rizoto, ktoré milujú hlavne deti. Vychutnajte si lahodnú chuť maslovej tekvice, ktorú dopĺňa cesnak, jarná cibuľka a parmezán. Ingrediencie 1 maslová tekvica   1 PL olivového oleja plus navyše na pokvapkanie tekvice  2 strúčiky cesnaku  8 jarných cibuliek  25 g masla  200 g ryže na rizoto  2 ČL mletého…

Read More

Svetové recepty ✅