Petržlenová vňať je bylinka s jemnou a sviežou vôňou, ktorá sa používa ako ingrediencia v mnohých receptoch, najmä v kuchyniach strednej Európy. Používa sa ako zelenina do polievok, omáčok, šalátov alebo ako dochucovadlo k mäsu, rybám a zelenine. Okrem svojho chuťového prínosu má petržlenová vňať aj zdravotné výhody, ako napríklad obsah vitamínu C, ktorý podporuje imunitný systém, a vitamínu K, ktorý je dôležitý pre zdravie kostí.
Jarná šťaveľová polievka je svieža a lahodná polievka, ktorá je typická pre jarné obdobie. Jej hlavnou zložkou je šťaveľ, ktorý…
Zeleninová polievka s quinoou je lahodná a zdravá voľba pre tých, ktorí sa snažia jesť viac zeleniny a chcú mať…
Jarná zeleninová polievka s krupicovými haluškami je vynikajúcou voľbou pre chladné jarné dni, keď sa človek potrebuje zahriať a zároveň…
Chlieb z medvedieho cesnaku je skvelou alternatívou k obyčajnému bielemu chlebu. Tento chlieb má charakteristickú chuť a vôňu medvedieho cesnaku,…
Jednoduchá krémová cesnaková polievka je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí majú radi intenzívnu cesnakovú chuť. Táto polievka sa zvyčajne pripravuje…
Taštičky z lístkového cesta plnené špenátom sú skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly a jednoduchý recept na chutné a…
Vyskúšajte túto chutnú alternatívu ku klasickému hovädziemu stroganovu. Táto kuracia verzia s hubami je rovnako dobrá, o niečo ľahšia ako…
Toto jedlo z kuracích stehien bude už navždy vašim obľúbeným. Smotanová omáčka je naozaj úžasná a budete sa po nej…
Lovecké jedlo. Aj tak by sa dalo definovať kuracie Cacciatore, ktoré sa dá z taliančiny preložiť aj ako "Lovec". Toto…
Rýchla, chutná ale hlavne zdravá hubová nátierka, ktorú si určite obľúbite. Ideálne jedlo na raňajky, ale aj rýchlu večeru. Ingrediencie…
Lahodná bravčová panenka v kombinácií s chutnou omáčkou z kuriatok je naozaj fantastická. Vyskúšajte tento overený slovenský recept a vychutnajte…
Kuracia Marsala je klasické taliansko-americké jedlo, ktoré je dokonale krémové a neodolateľné. Ingrediencie 120 g hladká múka 4 ks kuracie…