Chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri. Tieto pečené falafel guľôčky si určite obľúbite. Sú veľmi chutné aj samostatne, ale môžete ich jesť s hummusom, pita chlebíkom alebo so zeleninou. Recept je vhodný pre vegánov aj vegetariánov. Ingrediencie Falafel Tahini omáčka Postup prípravy
Značka: Žltá cibuľa
Zapekané špagety s mletým mäsom a syrom – výborný recept
Hľadáte nový lahodný spôsob ako pripraviť špagety? Práve ste ho našli. Vyskúšajte úžasné zapečené špagety, ktoré sú dokonalé vďaka roztopenej vrstve syra navrchu. Ingrediencie Olej na vymazanie pekáča 200 g špagety 2 PL olivový olej 1 žltá cibuľa 2 strúčiky cesnaku 450 g mletého hovädzieho mäsa soľ mleté čierne korenie oregano tymián 1 plechovka…
Slovenska hrachová polievka – tradičný recept
Výdatná a zdravá hrachová polievka s varenou šunkou. Recept je ideálny na prípravu rýchleho obeda alebo večere. Polievku podávajte s množstvom chrumkavého opečeného chleba. Ingrediencie 3 PL olivový olej 3 hrnčeky varenej šunky nakrájanej na kocky 1 žltá cibuľa soľ Mleté čierne korenie 1 a ½ hrnčeka mrkvy nakrájanej na kocky 1 hrnček…
Recept na praženú thajskú zeleninu Pad Phak
Pad pak je tradičné thajské jedlo z restovanej zeleniny. Používa ázijský spôsob varenia a môže byť vyrobené zo zeleniny, mäsa a rýb. Ingrediencie 2 mrkvy 1 veľká hlavička brokolice 1 šálka hrášku 1 šálka nakrájaných húb 1 červená paprika 1 žltá cibuľa ⅓ šálky sójovej omáčky 2 ČL rybacej omáčky 2 ČL chilli…
Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa
Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka 2 PL olivového oleja 1 šálka nakrájanej žltej cibule 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa 2 ČL sušeného petržlenu 1 ČL sušeného rozmarínu 1…
Maďarský hovädzí perkelt s haluškami- overený recept
Perkelt je jedno z najznámejších maďarských jedál. Ak ste milovníkom kuracieho perkeltu, tak pri hovädzom sa budete zalizovať ešte niekoľko dní. Ingrediencie 4 plátky nahrubo nakrájanej slaniny 1 veľká žltá cibuľa 1 zelenú papriku 2 strúčiky cesnaku 1 veľká paradajka 650 g hovädzieho mäsa 4 PL kvalitnej sladkej maďarskej papriky 1 a 1/2…
Najlepší perkelt – recept na výborný maďarský kurací paprikáš
Paprikáš je jedným z najklasickejších maďarských jedál. Podstatou naozaj dobrého perkeltu je jeho omáčka, preto by ste nemali šetriť cibuľou, ale ani časom. Ingrediencie 2 lyžice bravčovej masti 1 kg kuracích kúskov s kosťou a kožou 2 stredne žlté cibule 2 strúčiky cesnaku 2 rímske paradajky 1 maďarská paprika nakrájaná na kocky 3-4…