Značka: Žltá cibuľa

Zeleninové fašírky – vegánsky recept

Tieto výdatné vegánske fašírky sú plné zeleniny a bielkovín. Pre skutočne lahodnú a výživnú hostinu môžete podávať s prílohou rozmarínových pečených zemiakov a ružičkového kelu pečeného v rúre. Ingrediencie 1 PL olivový olej  1/2 žltej cibule   2 stonky zeleru  1 stredná mrkva  100 g hnedé šampiňóny  400 g sterilizovaného cíceru  60 g panko…

...

Read More

Zapekané špagety s mletým mäsom a syrom – výborný recept

Hľadáte nový lahodný spôsob ako pripraviť špagety? Práve ste ho našli. Vyskúšajte úžasné zapečené špagety, ktoré sú dokonalé vďaka roztopenej vrstve syra navrchu. Ingrediencie Olej na vymazanie pekáča  200 g špagety   2 PL olivový olej  1 žltá cibuľa  2 strúčiky cesnaku  450 g mletého hovädzieho mäsa  soľ  mleté ​​čierne korenie  oregano  tymián  1  plechovka…

...

Read More

Slovenska hrachová polievka – tradičný recept

Výdatná a zdravá hrachová polievka s varenou šunkou. Recept je ideálny na prípravu rýchleho obeda alebo večere. Polievku podávajte s množstvom chrumkavého opečeného chleba. Ingrediencie 3 PL olivový olej   3 hrnčeky varenej šunky nakrájanej na kocky  1 žltá cibuľa   soľ  Mleté čierne korenie   1 a ½ hrnčeka mrkvy nakrájanej na kocky  1 hrnček…

...

Read More

Recept na praženú thajskú zeleninu Pad Phak

Pad pak je tradičné thajské jedlo z restovanej zeleniny. Používa ázijský spôsob varenia a môže byť vyrobené zo zeleniny, mäsa a rýb. Ingrediencie 2 mrkvy  1 veľká hlavička brokolice  1 šálka hrášku  1 šálka nakrájaných húb  1 červená paprika  1 žltá cibuľa  ⅓ šálky sójovej omáčky  2 ČL rybacej omáčky  2 ČL chilli…

...

Read More

Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa

Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka  2 PL olivového oleja  1 šálka nakrájanej žltej cibule  450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa  2 ČL sušeného petržlenu  1 ČL sušeného rozmarínu  1…

...

Read More

Maďarský hovädzí perkelt s haluškami- overený recept

Perkelt je jedno z najznámejších maďarských jedál. Ak ste milovníkom kuracieho perkeltu, tak pri hovädzom sa budete zalizovať ešte niekoľko dní. Ingrediencie 4 plátky nahrubo nakrájanej slaniny 1 veľká žltá cibuľa 1 zelenú papriku 2 strúčiky cesnaku 1 veľká paradajka 650 g hovädzieho mäsa 4 PL kvalitnej sladkej maďarskej papriky 1 a 1/2…

...

Read More

Najlepší perkelt – recept na výborný maďarský kurací paprikáš

Paprikáš je jedným z najklasickejších maďarských jedál. Podstatou naozaj dobrého perkeltu je jeho omáčka, preto by ste nemali šetriť cibuľou, ale ani časom. Ingrediencie 2 lyžice bravčovej masti  1 kg kuracích kúskov s kosťou a kožou   2 stredne žlté cibule  2 strúčiky cesnaku  2 rímske paradajky  1 maďarská paprika nakrájaná na kocky   3-4…

...

Read More