Úžasná kuracia pochúťka, ktorú dokážete pripraviť v priebehu 30 minút. Kráľovské kura s hubami môžete podávať podľa chuti s cestovinami, ryžou aj zemiakmi.
Ingrediencie
- 3 kuracie prsia
- 5 PL maslo
- 2 PL olej
- 220 g čerstvých húb alebo šampiňónov
- 2 strúčiky cesnaku
- 20 g hladká múka
- 500 ml smotana na varenie
- 250 ml. kurací vývar
- soľ
- mleté čierne korenie
- Štipka kajenského korenia
- 3 kapie
- 80 g mrazený hrášok
- Tagliatelle alebo špagety
Postup
- Do väčšieho hrnca dáme osolenú vodu a privedieme do varu. Pridáme cestoviny a varíme, kým nebudú al dente. Potom vodu zlejeme a cestoviny si odložíme bokom.
- Vo väčšej panvici si rozohrejeme 2 PL masla s olejom a osmažíme na ňom kuracie prsia asi 5 minút z každej strany. Potom ich vyberieme z panvice a nakrájame na menšie kocky.
- Do tej istej panvice pridáme zvyšné maslo a orestujeme na ňom očistené a nakrájané huby ( asi 5 minút). Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ešte 1 minútu. Prisypeme múku, premiešame aby sa huby obalili a potom pomaly prilejeme za stáleho šľahania metličkou vývar. Varíme asi 5 minút, prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a pridáme štipku kajenského korenia. Nakoniec pridáme hrášok, na kúsky pokrájanú kápiu a kuracie prsia. Všetko poriadne premiešame, povaríme asi 5 – 7 minút a podľa potreby dochutíme soľou alebo korením.
- Podávame s cestovinou, prípadne so zemiakmi alebo s ryžou.