Preskočiť na obsah

Kráľovské kura s hubami

    Kráľovské kura s hubami - chutný recept

    Úžasná kuracia pochúťka, ktorú dokážete pripraviť v priebehu 30 minút. Kráľovské kura s hubami môžete podávať podľa chuti s cestovinami, ryžou aj zemiakmi.

    Ingrediencie

    • 3 kuracie prsia 
    • 5 PL maslo 
    • 2 PL olej 
    • 220 g čerstvých húb alebo šampiňónov 
    • 2 strúčiky cesnaku 
    • 20 g hladká múka 
    • 500 ml smotana na varenie 
    • 250 ml. kurací vývar  
    • soľ 
    • mleté ​​čierne korenie 
    • Štipka kajenského korenia 
    • 3 kapie 
    • 80 g mrazený hrášok 
    • Tagliatelle alebo špagety 

    Postup

    1. Do väčšieho hrnca dáme osolenú vodu a privedieme do varu. Pridáme cestoviny a varíme, kým nebudú al dente. Potom vodu zlejeme a cestoviny si odložíme bokom. 
    2. Vo väčšej panvici si rozohrejeme 2 PL masla s olejom a osmažíme na ňom kuracie prsia asi 5 minút z každej strany. Potom ich vyberieme z panvice a nakrájame na menšie kocky.  
    3. Do tej istej panvice pridáme zvyšné maslo a orestujeme na ňom očistené a nakrájané huby ( asi 5 minút). Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ešte 1 minútu. Prisypeme múku, premiešame aby sa huby obalili a potom pomaly prilejeme za stáleho šľahania metličkou vývar. Varíme asi 5 minút, prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a pridáme štipku kajenského korenia. Nakoniec pridáme hrášok, na kúsky pokrájanú kápiu a kuracie prsia. Všetko poriadne premiešame, povaríme asi 5 – 7 minút a podľa potreby dochutíme soľou alebo korením.  
    4. Podávame s cestovinou, prípadne so zemiakmi alebo s ryžou.  
    Ďalšie inšpirácie