Preskočiť na obsah

Babičkina kyslá biela fazuľová polievka, fantastický a ľahký recept

Babičkina kyslá biela fazuľová polievka - fantastický a ľahký recept

Fantastická kyslá fazuľová polievka ako od babičky. Táto polievka sa pripravuje veľmi jednoducho, ale chutí úžasne. Na prípravu vám stačí niekoľko ingrediencií a krajec chleba ako príloha. Väčšina ľudí túto polievku pripravuje v obrovskom hrnci, pretože sa dá jesť aj niekoľko dní po sebe.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na bielu fazuľovú polievku

  • 250 g veľká strakatá fazuľa 
  • 1 šľahačková smotana 
  • 2 bobkové listy 
  • 2 PL hladká múka 
  • 200 g údené mäso (rebierko) 
  • ocot 
  • soľ 
  • cukor 

Postup prípravy bielej fazuľovej polievky

  1. Fazuľu namočíme do studenej vody najlepšie deň vopred. Vodu zlejeme a nalejeme novú. Pridáme bobkové listy a varíme, kým nebude fazuľa mäkká.  
  2. Do druhého hrnca dáme variť údené mäso, kým nebude hotové.  
  3. Keď bude fazuľa uvarená prilejeme vývar z údeného mäsa a mäso nakrájané na menšie kúsky. Necháme prevrieť.  
  4. Smotanu zmiešame s hladkou múkou, aby nevznikli hrudky a pomaly prilejeme do polievky. Povaríme pár minút, dosolíme a vypneme.  
  5. Dochutíme octom a cukrom. Servírujeme s lokšami alebo posúchom.  
REKLAMA
59x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Babičkina kyslá biela fazuľová polievka, fantastický a ľahký recept”

  1. Pingback: Polievky na každý deň, 30 rýchlych receptov na polievky 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *