Preskočiť na obsah

Vyprážaný chrumkavý losos, overený recept

Vyprážaný chrumkavý losos - overený recept

Vyskúšajte tento overený recept na vyprážaného lososa, ktorý je vhodným jedlom na Vianoce ale aj Veľkú noc. Ak máte radi niečo zdravšie, tak môžete vyskúšať jeho pečenú verziu.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na chrumkavého lososa

  • Losos 
  • Mlieko 
  • Soľ 
  • 100 g hladká múka 
  • 2 vajcia 
  • 150 g strúhanky 
  • citrón 
  • Olej na vysmážanie, ideálne 200 g ghee masla 

Postup prípravy chrumkavého lososa

  1. Lososa umyjeme, osušíme, odstránime kožu a nakrájame na menšie kúsky. Ak ide koža ťažko dolu, na chvíľku dáme do mrazničky.  
  2. Lososa trochu osolíme a pokvapkáme citrónom. Necháme chvíľku odležať. 
  3. Medzitým si pripravíme trojobal. Do jednej nádoby nasypeme hladkú múku, do druhej si rozšľaháme vajcia s trochou mlieka a soli a do tretej nádoby nasypeme strúhanku.  
  4. Najskôr lososa obalíme v múke z oboch strán, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec poriadne v strúhanke.  
  5. Na panvici si rozohrejeme tuk (olej alebo maslo) a vyprážame do zlatista.  
REKLAMA
30x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *