Ako pripraviť jemného pečeného lososa s krémovou kyslou smotanou za menej ako 30 minút? Vyskúšajte tento jednoduchý, rýchly a chutný recept.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na pečený losos s kyslou smotanou
- 4 filety z lososa
- 1/2 hrnčeka tučnej kyslej smotany
- 1 a 1/2 ČL celozrnnej horčice
- 1/3 hrnčeka strúhaného parmezánu
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup prípravy pečeného lososa s kyslou smotanou
- Predhrejeme si rúru na 220 °C a vymastíme si zapekaciu misu, prípadne vystelieme papierom na pečenie.
- V miske si zmiešame kyslú smotanu, horčicu a syr a dochutíme soľou a korením.
- Filety lososa umiestnime do zapekacej misy a každý filet potrieme 2 PL smotanovej zmesi.
- Pečieme cca 10 až 15 minút alebo pokiaľ nebude losos v najhrubšej časti hotový. Vyberieme z rúry a prikryjeme alobalom na 5 – 10 minút.
- Podávame s pečenými zemiakmi alebo so zeleninou.
Pingback: 15 receptov na nedeľný obed, tipy a inšpirácie 2023 | Svetové recepty