Preskočiť na obsah

Makové linecké koláčiky, chutný recept

Makové linecké koláčiky - chutný recept

Maková verzia klasických lineckých koláčikov. Vyskúšajte tento recept a pripravte na vianočný stôl malé prekvapenie v podobe makových lineckých koláčikov, ktoré vám budú určite chutiť.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na makové linecké koláčiky

  • 250 g hladká múka 
  • 130 g mletý mak 
  • 130 g práškový cukor  
  • 220 g zmäknuté maslo 
  • 2 vajcia 
  • Vanilkový cukor 
  • Kôra z 1 citróna 
  • džem 

Postup prípravy makových lineckých koláčikov

  1. Do misy od kuchynského robota si dáme preosiatu múku a práškový cukor, pridáme mletý mak, vajce, vanilkový cukor, kôru z citróna a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto.  
  2. Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.  
  3. Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,3 – 0,4 cm a vykrajujeme koláčiky. V polovici koláčikov vykrojíme menší tvar na džemovú náplň. 
  4. Pečieme, kým nebudú jemne zlatisté (10 – 12 minút) , po dopečení necháme úplne vychladnúť.  
  5. Koláčiky s vykrojeným menším tvarom poprášime práškovým cukrom a lepíme džemom s koláčikom bez vykrojeného menšieho tvaru.  
REKLAMA
10x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *