Maková verzia klasických lineckých koláčikov. Vyskúšajte tento recept a pripravte na vianočný stôl malé prekvapenie v podobe makových lineckých koláčikov, ktoré vám budú určite chutiť.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na makové linecké koláčiky
- 250 g hladká múka
- 130 g mletý mak
- 130 g práškový cukor
- 220 g zmäknuté maslo
- 2 vajcia
- Vanilkový cukor
- Kôra z 1 citróna
- džem
Postup prípravy makových lineckých koláčikov
- Do misy od kuchynského robota si dáme preosiatu múku a práškový cukor, pridáme mletý mak, vajce, vanilkový cukor, kôru z citróna a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto.
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.
- Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,3 – 0,4 cm a vykrajujeme koláčiky. V polovici koláčikov vykrojíme menší tvar na džemovú náplň.
- Pečieme, kým nebudú jemne zlatisté (10 – 12 minút) , po dopečení necháme úplne vychladnúť.
- Koláčiky s vykrojeným menším tvarom poprášime práškovým cukrom a lepíme džemom s koláčikom bez vykrojeného menšieho tvaru.