Preskočiť na obsah

Nepečený čučoriedkový cheesecake

    Nepečený čučoriedkový cheesecake - originálny recept

    Potrebujete lahodný, nepečený osviežujúci dezert? Už nehľadajte a vyskúšajte tento nepečený čučoriedkový tvarohový cheesecake.

    Ingrediencie

    • 125 g rozdrvených grahamových sušienok 
    • 6 PL rozpusteného masla 

    Náplň 

    • 450 g smotanového syra 
    • 100 g kryštálového cukru 
    • 2 ČL vanilkového extraktu 
    • 240 g smotany na šľahanie 
    • 2 – 3 hrnčeky čučoriedok ( čerstvé alebo mrazené) 
    • Cukor podľa chuti 
    • Citrónová šťava 
    • Muškátový oriešok  

    Postup

    1. V miske si zmiešame rozdrvené sušienky s rozpusteným maslom. Túto zmes natlačíme na dno a boky tortovej formy a odložíme do chladničky.  
    2. Do druhej misy si dáme smotanový syr a kryštálový cukor. Poriadne vymiešame, aby nezostali hrudky, pridáme vanilku a poriadne premiešame.  Smotanu pridávame po ¼ a každú dávku poriadne zašľaháme. Keď pridáme aj poslednú smotanu, šľaháme 1 minútu, kým nebude zmes hustá.  
    3. Smotanovú zmes nalejeme do tortovej formy vystlanej sušienkovou zmesou, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 2 hodiny, najlepšie cez noc.  
    4. Do hrnca dáme čučoriedky, podlejeme trochou vody a necháme rozvariť. Pridáme cukor a varíme, kým sa nerozpustí. Nakoniec dochutíme, citrónovou šťavou a muškátovým orieškom podľa chuti. Necháme vychladnúť.  
    5. Stuhnutý cheesecake servírujeme preliaty dvoma lyžicami čučoriedkovej zmesi.  
    Ďalšie inšpirácie