Potrebujete lahodný, nepečený osviežujúci dezert? Už nehľadajte a vyskúšajte tento nepečený čučoriedkový tvarohový cheesecake.
Ingrediencie
- 125 g rozdrvených grahamových sušienok
- 6 PL rozpusteného masla
Náplň
- 450 g smotanového syra
- 100 g kryštálového cukru
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 240 g smotany na šľahanie
- 2 – 3 hrnčeky čučoriedok ( čerstvé alebo mrazené)
- Cukor podľa chuti
- Citrónová šťava
- Muškátový oriešok
Postup
- V miske si zmiešame rozdrvené sušienky s rozpusteným maslom. Túto zmes natlačíme na dno a boky tortovej formy a odložíme do chladničky.
- Do druhej misy si dáme smotanový syr a kryštálový cukor. Poriadne vymiešame, aby nezostali hrudky, pridáme vanilku a poriadne premiešame. Smotanu pridávame po ¼ a každú dávku poriadne zašľaháme. Keď pridáme aj poslednú smotanu, šľaháme 1 minútu, kým nebude zmes hustá.
- Smotanovú zmes nalejeme do tortovej formy vystlanej sušienkovou zmesou, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na 2 hodiny, najlepšie cez noc.
- Do hrnca dáme čučoriedky, podlejeme trochou vody a necháme rozvariť. Pridáme cukor a varíme, kým sa nerozpustí. Nakoniec dochutíme, citrónovou šťavou a muškátovým orieškom podľa chuti. Necháme vychladnúť.
- Stuhnutý cheesecake servírujeme preliaty dvoma lyžicami čučoriedkovej zmesi.