Preskočiť na obsah

Pignoli cookies, originálny taliansky recept

Pignoli cookies - originálny taliansky recept

Tento jednoduchý recept na sušienky Pignoli predstavuje tradičný spôsob prípravy pravých talianskych sušienok z píniových orieškov. Sušienky sú tiež ideálne ako vianočná pochúťka.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na pignoli cookies

  • 225 g mandľovej pasty 
  • 3 PL kryštálového cukru 
  • 65 g práškového cukru 
  • 3 vaječné bielka  
  • Štipka soli 
  • 65 g hladkej múky 
  • 135 g píniových orieškov

Postup prípravy pignoli cookies

  1. Rúru si predhrejeme na 170 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.  
  2. Do misy od kuchynského robota dáme mandľovú pastu s kryštálovým cukrom a vymiešame. Potom pridáme práškový cukor, 2 bielky a soľ a vymiesime hladké cesto.  
  3. Misku s cestom prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 20 minút vychladnúť. 
  4. V druhej mise si vyšľaháme zvyšný bielok. Píniové oriešky vložíme do samostatného taniera. Zľahka si pomúčime ruky a potom z malej polievkovej lyžice cesta tvarujeme guľôčky. Každú guličku namočíme do vaječného bielka, potom obalíme v píniových orieškoch.  
  5. Pečieme dozlatista asi 15-20 minút. Po dopečení necháme chladnúť pár minút na plechu a potom ich vyberieme na mriežku úplne vychladnúť. 
REKLAMA
13x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Pignoli cookies, originálny taliansky recept”

  1. Pingback: Čo s bielkami, 15 kreatívnych spôsobov využitia vaječných bielkov v kuchyni 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *