Preskočiť na obsah

Pistáciové crinkles, originálny recept

Pistáciové crinkles - originálny recept

Toto je najlepší recept na pistáciové crinkles sušienky s chrumkavým povrchom a výborný mäkučkým stredom. Ľahko sa pripravujú a stačiť vám bude len 5 ingrediencií. Pistáciové crinkles sú perfektným doplnkom na váš vianočný stôl.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na pistáciové crinkles

  • 125 g mletých pistácií 
  • 125 g mandľovej múky 
  • 130 g kryštálového cukru 
  • štipka soli 
  • 2 vaječné bielka 
  • 130 g práškového cukru 

Postup prípravy pistáciových crinkles

  1. Rúru si predhrejeme na 150 °C, plech si vystelieme papierom na pečenie.  
  2. V mise si vyšľaháme mleté pistácie, mandľovú múku, cukor a soľ.  
  3. V druhej mise si z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý stierkou jemne primiešame k suchým ingredienciám. Poriadne miešame, aby sa cesto spojilo. Ak chceme zelenšie crinkles, môžeme primiešať aj zelené farbivo.  
  4. Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.   
  5. Pečieme asi 30 minút, po dopečení necháme na plechu 10 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. 
REKLAMA
15x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Pistáciové crinkles, originálny recept”

  1. Pingback: Čo s bielkami, 15 kreatívnych spôsobov využitia vaječných bielkov v kuchyni 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *