Toto je najlepší recept na pistáciové crinkles sušienky s chrumkavým povrchom a výborný mäkučkým stredom. Ľahko sa pripravujú a stačiť vám bude len 5 ingrediencií. Pistáciové crinkles sú perfektným doplnkom na váš vianočný stôl.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na pistáciové crinkles
- 125 g mletých pistácií
- 125 g mandľovej múky
- 130 g kryštálového cukru
- štipka soli
- 2 vaječné bielka
- 130 g práškového cukru
Postup prípravy pistáciových crinkles
- Rúru si predhrejeme na 150 °C, plech si vystelieme papierom na pečenie.
- V mise si vyšľaháme mleté pistácie, mandľovú múku, cukor a soľ.
- V druhej mise si z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý stierkou jemne primiešame k suchým ingredienciám. Poriadne miešame, aby sa cesto spojilo. Ak chceme zelenšie crinkles, môžeme primiešať aj zelené farbivo.
- Do taniera alebo širšej misky si dáme práškový cukor. Lyžičkou odoberáme z vychladnutého cesta a vytvarujeme guličky s veľkosťou asi 2,5 cm. Guličky dôkladne vyvaľkáme v práškovom cukre a ukladáme ich na pripravený plech vo vzdialenosti aspoň 3 cm od seba. Takto spotrebujeme všetko cesto.
- Pečieme asi 30 minút, po dopečení necháme na plechu 10 minúť chladnúť, potom vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Pingback: Čo s bielkami, 15 kreatívnych spôsobov využitia vaječných bielkov v kuchyni 2023 | Svetové recepty