Preskočiť na obsah

Pistáciové linecké koláčiky, vianočný recept

Pistáciové linecké koláčiky - vianočný recept

Linecké koláčiky sa považujú za klasiku na každom vianočnom stole. Vyskúšajte recept na pistáciové linecké koláčiky, ktoré sú veľmi chutné a rýchle na prípravu.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na pistáciové linecké koláčiky

  • 260 g hladkej múky 
  • 40 g rozdrvených alebo rozmixovaných nesolených pistácií 
  • 200 g  masla 
  • 100 g práškového cukru 
  • 1 žĺtok 
  • Kôra z 1 citróna 
  • Ovocný džem, rozpustená čokoláda alebo práškový cukor na dozdobenie 

Postup prípravy pistáciových lineckých koláčikov

  1. V mise si zmiešame múku, pistácie, cukor a citrónovú kôru. Potom pridáme na kocky nakrájané maslo a rukou vypracujeme sypkú drobenku. Nakoniec pridáme žĺtok a vypracujeme hladké cesto. 
  2. Cesto zbalíme do potravinovej fólie a odložíme minimálne na 1 hodinu do chladničky, ideálne cez noc. Rúru si predhrejeme na 150 °C. a plechy si vystelieme papierom na pečenie.  
  3. Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrajujeme rôzne tvary pričom do polovice tvarov vykrojíme uprostred menšie tvary. Pečieme asi 12 minút a necháme úplne vychladnúť.  
  4. Jednotlivé polovice lepíme k sebe džemom a dozdobíme podľa preferencií. Napríklad, polovicu namočíme do čokolády a posypeme pistáciami alebo len posypeme práškovým cukrom.  
REKLAMA
16x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *