Plnené šampiňóny môžete podávať buď ako predjedlo, alebo ako chutnú prílohu v kombinácii so šťavnatým pečeným kuracím mäsom.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na plnené šampióny
- olej
- 650 g hnedých šampiňónov
- 2 PL masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 20 g strúhanky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 30 g parmezánu
- 90 g smotanového syra
- petržlenová vňať
- čerstvo nasekaný tymián
Postup prípravy plnených šampiónov
- Rúru si predhrejeme na 200 °C. Plech na pečenie si vymažeme olejom.
- Zo šampiňónov odstránime stonky a nahrubo ich nasekáme. Klobúčiky umiestnime na plech.
- V panvici si rozohrejeme maslo a restujeme nasekané stonky šampiňónov asi 5 minút, kým sa neodstráni väčšina vlhkosti. Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme asi minútu, kým sa nezačne uvoľňovať vôňa. Nakoniec pridáme strúhanku a restujeme asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a odstránime z ohňa a necháme mierne vychladnúť.
- V mise si zmiešame zmes šampiňónov, parmezán, smotanový syr, petržlenovú vňať a tymián. Dochutíme soľou a korením. Klobúčiky húb naplníme plnkou a posypeme ešte parmezánom.
- Pečieme 20 minút, kým huby nezmäknú. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Pingback: Vyprážané šampiňóny, najlepší recept 2023 | Svetové recepty