Preskočiť na obsah

Špagety al pomodoro s bazalkou a syrom, originálny taliansky recept

Špagety al pomodoro s bazalkou a syrom - originálny taliansky recept

Špagety al pomodoro sú talianske jedlo, ktoré sa zvyčajne pripravuje z cestovín, olivového oleja, čerstvých paradajok, bazalky a rôznych iných čerstvých surovín. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a vychutnajte si lahodnú chuť tohto klasického talianskeho jedla.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na špagety al pomodoro

  • 1 kg červených zrelých paradajok 
  • 40 ml extra panenského olivového oleja  
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • Hrsť čerstvej bazalky 
  • štipka chilli  
  • 1 balíček špagiet
  • parmezán  
  • Soľ 

vvvvvv

Postup prípravy špagiet al pomodoro

  1. Paradajky prekrojíme priečne na polovicu a pomocou prstov odstránime väčšinu semienok. Potom prekrojíme na štvrťky. 
  2. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a pridáme cesnak a chilli. Restujeme kým nebude cesnak krásne rozvoniavať, potom pridáme paradajky. Varíme na prudkom ohni, kým paradajková zmes nezačne hustnúť. Pomocou varešky posekáme dužinu paradajok. 
  3. Pridáme bazalku, buď celú alebo nahrubo nasekanú, a osolíme. Keď je omáčka uvarená, odstránime ju z ohňa a pomixujeme minútu v kuchynskom robote.  
  4. Cestoviny uvaríme v poriadne slanej vode, kým nie sú al dente a scedíme. Vložíme do misky s omáčkou a poriadne premiešame. Cestoviny pokvapkáme trochou olivového oleja a podávame so strúhaným parmezánom. 
REKLAMA
32x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

2 názory na “Špagety al pomodoro s bazalkou a syrom, originálny taliansky recept”

  1. Pingback: Recepty na špagety s omáčkou, jednoduché špagety 2023 | Svetové recepty

  2. Pingback: Lacné recepty pred výplatou, rýchly obed z ničoho 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *