Šťaveľová nátierka je chutná a osviežujúca pochúťka, ktorá využíva šťavel ako hlavnú ingredienciu. Šťavel je bylinka s jemne kyslou chuťou, ktorá dodáva nátierke výraznú arómu a charakter.
Šťaveľová nátierka je nielen chutná, ale má aj niektoré zdravotné výhody. Šťavel obsahuje vitamíny A, C, K a minerály, ako je vápnik, železo a draslík. Môže prispieť k posilneniu imunitného systému a podporovať zdravie kostí.
Celkovo je šťaveľová nátierka vynikajúcim spôsobom, ako využiť sezónnu bylinku a vychutnať si jej charakteristickú chuť a osviežujúci charakter. Táto nátierka je skvelým doplnkom k jedlám a lahodnou pochúťkou, ktorá si získa srdcia všetkých milovníkov osviežujúcich a aromatických chutí.
[sc name=“reklama_1″ ][/sc]Ingrediencie na šťaveľovú nátierku
- 200 g smotanového syra
- 200 g šťaveľových listov
- 1 – 2 ČL olivového oleja
- Jarná cibuľka
Postup prípravy šťaveľovej nátierky
- Do mixéra dáme smotanový syr, šťaveľ a olivový olej. Rozmixujeme a podávame na čerstvom chlebe s nasekanou jarnou cibuľkou.