Tieto broskyňové muffiny sú vyrobené z jemne koreneného cesta a zrelých, šťavnatých broskýň. Do prázdnych košíčkov treba pridať 1 až 2 polievkové lyžice vody. Takto sa košíčky s vodou zohrejú rovnakou rýchlosťou ako košíčky s muffinovým cestom, čo pomôže muffinom upiecť sa rovnomerne.
Ingrediencie
- 195 g hladkej múky
- 150 g cukru plus 1 PL na muffiny
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 lČL mletého zázvoru plus 1/8 ČL na muffiny
- 1 ČL mletej škorice plus 1/8 ČL na muffin
- Štipka soli
- 80 ml rastlinného oleja
- 1 veľké vajce
- Cca 100 ml plnotučného mlieka
- 1 a ½ ČL vanilkového extraktu
- 1 – 2 veľké zrelé broskyne nakrájané na malé kúsky
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 °C a plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami.
- Vo veľkej mise si zmiešame múku, 150 g cukru, prášok do pečiva, zázvor, škoricu a soľ. Do druhej misy dáme rastlinný olej a vajce. Vyšľaháme a pridáme mlieko a vanilkový extrakt. Znova premiešame a prelejeme do misy so suchými ingredienciami. Jemne premiešame drevenou varechou a nakoniec primiešame broskyne.
- Do pripravených papierových košíčkov dávkujeme lyžicou cesto cca do ¾.
- Cukrovú polevu pripravíme zmiešaním 1 PL cukru s 1/8 ČL zázvoru a 1/8 ČL škorice a jemne pokvapkáme vrch muffín.
- Pečieme 15 až 20 minút, kým nie je špáradlo zapichnuté do stredu suché. Po dopečení necháme 5 minút na plechu a potom vyberieme muffiny na mriežku a necháme vychladnúť.