Preskočiť na obsah

Zapekane batáty so zeleninou, FIT recept

Zapekane batáty so zeleninou - FIT recept

Tieto zapekané sladké zemiaky sú super zdravé a vhodné ako vegetariánska večera.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na zapekané batáty

  • 6 batatov 
  • 1 PL olivový olej 
  • soľ 
  • 120 ml mlieko 
  • 60 g kyslá smotana 
  • 4 PL roztopené maslo 
  • 350 g mozarella 
  • 180 g sterilizovaná čierna fazuľa 
  • 2 jarné cibuľky 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 200 g cherry paradajky 
  • 1 avokádo 
  • 1 malé jalapeňo 
  • 120 g smotanový syr 

Postup prípravy zapekaných batátov

  1. Rúru si predhrejeme na 190 °C. Bataty poriadne poumývame, osušíme papierovými utierkami, popicháme ich po celom povrchu vidličkou, potrieme olejom a osolíme. Umiestnime ich priao na rošty a pečieme aspoň hodinu, kým nebudú úplne mäkké.  
  2. Po dopečení ich umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme úplne vychladnúť. Z vrchu každého zemiaka pozdĺžne odrežeme tenkú vrstvu, a vydlabeme vnútro, ktoré vložíme do veľkej misy.  
  3. Do misy k zemiakom pridáme mlieko, kyslú smotanu a maslo. Poriadne premiešame, potom pridáme 250 g mozarelly, čiernu fazuľu, zelenú cibuľu a cesnak a dochutíme soľou. 
  4. Touto zmesou naplníme upečené zemiaky, na vrch dáme zvyšok mozarelly a pečieme, kým sa syr neroztopí ( asi 10 až 15 minút) 
  5. Pred podávaním dáme navrch nakrájané paradajky, avokádo, jalapeňo a rozdrobený smotanový syr. 
REKLAMA
14x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *