Preskočiť na obsah

Avokádové cestoviny Alfredo, originálny recept

Avokádové cestoviny Alfredo - originálny recept

Vyskúšajte výbornú avokádovú omáčku na cestoviny, ktorá je extra krémová. Jednoduchý recept na avokádové cestoviny Alfredo.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na avokádové cestoviny Alfredo

  • 350 g špagety 
  • 2 avokáda 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 15 g petržlenová vňať 
  • 2 PL smotany na šľahanie 
  • 1 PL citrónová šťava 
  • 60 g  čerstvo nastrúhaný parmezán a ďalšie na servírovanie 
  • Košér soľ 
  • Čerstvo mleté ​​čierne korenie 

Postup prípravy avokádových cestovín Alfredo

  1. Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu a uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme, pričom si trochu vody odložíme bokom.  
  2. Do mixéra si dáme dužinu z avokáda, cesnak nakrájaný nadrobno, petržlenovú vňať, smotanu, citrónovú šťavu a parmezán. Dochutíme soľou a korením. Pridáme cca 300 ml vody a rozmixujeme do hladka.  
  3. V panvici premiešame avokádovú omáčku s uvarenými cestovinami. Môžeme pridať trošku vody z cestovín ( cca 60 ml). Zahrievame na strednom stupni, kým sa cestoviny s omáčkou nezahrejú. V prípade potreby prilejeme ešte trochu vody. Podávame posypané väčším množstvom parmezánu a s čiernym korením. 
REKLAMA
25x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Avokádové cestoviny Alfredo, originálny recept”

  1. Pingback: Recepty na špagety s omáčkou, jednoduché špagety 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *