Roztopená horká čokoláda, kakaový prášok a avokádo. To je najlepší a najzdravší puding vôbec.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na avokádovo-čokoládový puding
- 1/4 hrnčeka lupienkov horkej čokolády
- 2 zrelé avokáda
- 2 PL kakaa
- 1/4 hrnčeka čokoládového alebo vanilkového mlieka
- 1 PL javorového sirupu
- 1 ČL vanilkového extraktu
- Štipka soli
Postup prípravy avokádovo-čokoládového pudingu
- V parnom kúpeli alebo v mikrovlnke si roztopíme čokoládové lupienky.
- Do misky kuchynského robota si dáme rozpustenú čokoládu, avokádo, kakao, mlieko, javorový sirup, vanilku a soľ a miešame do hladka (asi 45 sekúnd).
- Zmes rozdelíme do štyroch pohárov a navrch pridáme ďalšie čokoládové lupienky alebo hobliny tmavej čokolády.
- Pred podávaním uchovávame v chladničke.