Preskočiť na obsah

Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím

    Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím

    Výborná babičkina hrnčeková bublanina s ovocím je vynikajúce dezertné jedlo, ktoré sa jednoducho a rýchlo pripravuje. Tento dezert môže obsahovať rôzne druhy ovocia, ako sú napríklad maliny, jahody, broskyne alebo jablká.

    Na prípravu hrnčekovej bublaniny potrebujete iba niekoľko základných surovín, ako sú vajcia, múka, mlieko, cukor a ovocie. Vajcia sa zmiešajú s cukrom, múkou a mliekom, aby sa vytvoril cesto. Ovocie sa nakrája na malé kúsky a pridá sa do cesta.

    Tento dezert sa môže podávať ako teplý alebo studený, a môžete ho podávať s prílohou ako je napríklad šľahačka alebo zmrzlina. Hrnčeková bublanina s ovocím je skvelou voľbou pre tých, ktorí majú radi sladkosti a chcú si dopriať niečo jednoduché, ale zároveň vynikajúce na chuť.

    Tento recept na hrnčekovú bublaninu s ovocím je tiež skvelým spôsobom, ako zúžitkovať ovocie, ktoré by ste inak možno vyhodili. Je to skvelá voľba pre tých, ktorí chcú zredukovať svoj odpad a zároveň si dopriať nejaké sladké dobroty. Ideálnou voľbou je tiež hrnčeková čerešňová bublanina.

    Recept Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím

    Ingrediencie

    • 2 hrnčeky polohrubej múky 
    • 1 hrnček kryštálového cukru 
    • ½ hrnčeka oleja 
    • 1 ks vanilínový cukor 
    • 1 ks kypriaci prášok do pečiva 
    • 1 hrnček mlieka 
    • 2- 3 ks menších vajíčok 
    • Ovocie podľa chuti: jahody, čerešne, marhule… 

    Postup

    1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Do misky si dáme múku, cukor, vanilínový cukor, prášok do pečiva a premiešame vareškou.
    2. V druhej miske si vyšľaháme vajíčka, mlieko, olej a potom postupne prisypávame suché ingrediencie. Keď máme cesto pekne spojené a vláčne, rovnomerne ho nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme vykôstkované ovocie, menšie môžeme dať celé a väčšie prekrojíme.
    3. Pečieme 25 až 30 minút, kým nebude špajľa zapichnutá do stredu suchá. Hotovú bublaninu necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

    Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím otázky a odpovede

    Aké ovocie sa najčastejšie používa na hrnčekovú bublaninu?

    Na hrnčekovú bublaninu sa môže použiť rôzne ovocie, vrátane jahôd, malín, čučoriedok, marhúľ, broskýň alebo jabĺk.

    Aké sú základné ingrediencie na hrnčekovú bublaninu s ovocím?

    Základné ingrediencie na hrnčekovú bublaninu s ovocím zahŕňajú múku, cukor, vajcia, mlieko a kypriaci prášok. Okrem toho sa môže pridať aj vanilkový extrakt, škorica alebo iné korenie na chuť.

    Ako sa podáva hrnčeková bublanina s ovocím?

    Hrnčeková bublanina s ovocím sa zvyčajne podáva teplá a môže sa servírovať so šľahačkou, džemom alebo ďalším ovocím. Môže sa podávať ako dezert počas obeda alebo večere, ale aj ako sladké raňajky.

    Ďalšie inšpirácie