Preskočiť na obsah

Maslové kura je jedným z najobľúbenejších karí na svete, a predsa jedným z najjednoduchších. Kuracie mäso je neuveriteľne jemné a omáčka taká lahodná, že ju budete chcieť jesť navždy.

Ingrediencie

  • 2 PL masla 
  • 1 stredná cibuľa 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • 2 ČL garam masala 
  • 2 ČL červeného kari 
  • 1/2 ČL čili prášku 
  • 1 ČL mletého zázvoru 
  • 2 PL hladkej múky 
  • 1 PL olivového oleja 
  • 1 plechovka kokosového mlieka 
  • 1/4 šálky paradajkovej pasty 
  • 1 lyžička soli 
  • 1/4 lyžičky papriky 
  • 450 g vykostené kuracie prsia bez kože 
  • Horúca varená ryža 
  • Voliteľné: Čerstvé lístky koriandra a chlieb naan 

Postup

  1. Zahrejeme veľkú panvicu na stredne vysokej teplote, pridáme maslo a cibuľu. Smažíme dosklovita cca 2-3 minúty. Pridáme cesnak, smažíme kým sa krásne nerozvonia cca 1 minútu. Potom pridáme garam marsala, kari, čili prášok a zázvor, varíme a miešame ešte 1 minútu, následne pridáme múku. Pokvapkáme olivovým olejom, kým sa nevytvorí pasta. Primiešame kokosové mlieko a paradajkový pretlak, varíme a miešame, kým sa zmes nespojí a mierne zhustne ( cca 1-2 minúty). Dochutíme soľou a korením. 
  2. Ponorným mixérom rozmixujeme a prelejeme do veľkej panvice. Pridáme kuracie mäso, jemne premiešame, aby sa mäso poriadne obalilo v zmesi. 
  3. Prikryjeme a varíme na nízkej teplote 3-4 hodiny. Podávame s ryžou. Ak chcete, posypte koriandrom a podávajte s chlebom naan. 
Ďalšie inšpirácie