Viete aké je tajomstvo týchto prekvapivo jednoduchých čokoládovo-karamelových sušienok? Jemné karamelové cukríky Werther’s Original. Tieto sušienky na báze kakaa naplnené nasekanou horkosladkou čokoládou predstavujú dokonalý čokoládový dezert, ktorý si veľmi rýchlo obľúbite.
Ingrediencie
- 240 g hladká múka
- 5 PL holandského kakaa
- 2 ČL prášok na pečenie
- Štipka soli
- 230 g maslo izbovej teploty
- 100 g kryštálový cukor
- 200 g hnedý cukor
- 2 vajcia
- 2 ČL vanilkový extrakt
- 60 g cmar
- 200 – 300 g nasekanej horkej čokolády (podľa chuti)
- 36 ks jemných karamelových cukríkov ( napr. Werther’s Original Soft Caramels)
- Vločky morskej soli na posypanie
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.
- Do väčšej misky si preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a soľ a premiešame. V druhej veľkej mise si vyšľaháme maslo s cukrom ( biely a hnedý) na strednej rýchlosti do svetlej a nadýchanej hmoty, asi 3 minúty. Znížime rýchlosť a po jednom zašľahávame vajcia a vanilku. Potom pridáme na dvakrát múčnu zmes striedavo s cmarom a šľaháme, kým sa cesto nespojí. Nakoniec vareškou vmiešame nasekanú čokoládu a cesto odložíme do chladničky na 30 minút.
- Karamelky si roztlačíme pomocou zadnej strany lyžice a naberám cca 2 PL cesta, ktoré roztlačíme po oboch stranách roztlačenej karamelky. ( karamelka musí byť zo všetkých strán zakrytá cestom). Takto spracujeme všetko cesto, pričom pripravené cookies ukladáme na plech 3-5 cm od seba. Ak je cesto príliš lepivé, znova ho umiestnime do chladničky.
- Pred pečením posypeme jemne cookies soľou a pečieme 10 až 12 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme 5 minúť chladnúť na plechu a potom ich vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.