Preskočiť na obsah

Voňavý a mäkký cuketový chlieb z mandľovej múky je skvelou voľbou na raňajky. Vyskúšajte tento jednoduchý a zdravý recept, vďaka ktorému pripravíte chutný cuketový chlieb veľmi rýchlo.

Ingrediencie

  • Avokádový olej 
  • 3 stredné cukety  
  • 3 vajcia 
  • 1 a ½ ČL stevie 
  • 1 ČL vanilkového extraktu 
  • 2 hrnčeky mandľovej múky 
  • 1 PL mletej škorice 
  • soľ 
  • 1 ČL sódy bikarbóny 

Postup

  1.  Predhrejeme si rúru na 180 °C. Malú formu na chlieb vystelieme papierom na pečenie, tak aby prevísal cez okraje a potrieme avokádovým olejom. 
  2. Neošúpané cukety nastrúhame a poriadne z nej vyžmýkame vodu. V miske si vyšľaháme vajcia so stéviou a vanilkovým extraktom. Primiešame múku, škoricu, štipku soli a sódu bikarbónu. Jemne premiešame kuchynskou stierkou a pridáme cuketu. Ak je cesto suchšie pridáme 1 – 2 PL vody, kým nie je cesto husté, ale ľahko sa mieša.  
  3. Cesto prelejeme do formy na chlieb a stierkou vyhladíme vrch. Pečieme cca 40 minút, kým nebude špáradlo zapichnuté doprostred čisté. 
  4. Chlieb opatrne pomocou prevísajúceho papiera vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.  
Ďalšie inšpirácie