Preskočiť na obsah

Halloweenske koláčiky Jack-O‘-Lantern cookies

    Halloweenske koláčiky, recept na Jack-O'-Lantern cookies

    Halloweenske koláčiky, tiež známe ako Jack-O‘-Lantern Cookies, sú originálnym a tematickým dezertom, ktorý dodá vašim Halloweenským oslavám špeciálnu atmosféru. Tieto pôvabné koláčiky majú tvar malých tekvičiek a sú zdobené smotanovým syrom s vanilkovou príchuťou, čím vytvárajú dokonalú kombináciu sladkej a korenistej chuti. Ich dizajn pripomína tradičné Jack-O‘-Lanterns, ktoré sú ikonou Halloweenu.

    S presnými pokynmi a popisom každého kroku prípravy tento recept robí proces tvorby týchto koláčikov jednoduchým a zábavným pre každého, bez ohľadu na úroveň kuchárskej skúsenosti.

    Pripravte sa na strašidelnú zábavu s týmito Halloweenskými koláčikmi, ktoré vytvoria výnimočnú atmosféru na vašej oslave Halloweenu a potešia všetkých svojou nezameniteľnou chuťou a vzhľadom. Tento recept vám krok za krokom ukáže, ako pripraviť tieto jedinečné koláčiky, a s presnými pokynmi budete mať jasné usmernenie počas celej prípravy. Urobte si Halloweenskú oslavu ešte výnimočnejšou s týmito Jack-O‘-Lantern Cookies!

    Ingrediencie

    • 350 g hladkej múky 
    • ¾ ČL mletej škorice
    • ¾ ČL mletého zázvoru
    • ¾ ČL muškátového orieška
    • ¾ ČL mletého nového korenia alebo klinčekov 
    • 1 ČL prášok do pečiva 
    • Štipka soli 
    • 120 g zmäknutého masla 
    • 100 g kryštálový cukor 
    • 100 g hnedý cukor 
    • 1 veľké vajce 
    • 120 g tekvicové pyré 
    • 1 ČL vanilkový extrakt 

    Náplň 

    • 170 g  smotanový syr 
    • 180 g práškového cukru 
    • 1 ČL vanilkový extrakt 
    • Štipka soli 

    Pre tmavú polevu roztopená horká čokoláda

    Postup

    Príprava na pečenie

    Predhrejeme si rúru na 180 °C a dva plechy si vystelieme papierom na pečenie.

    Miešanie

    Vo veľkej mise zmiešame múku, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, mleté nové korenie, prášok do pečiva a soľ.

    Šľahanie

    V ďalšej mise si vyšľaháme maslo s cukrom ( bielym aj hnedým) do krémova. Pridáme vajíčko a poriadne zašľaháme. Nakoniec pridáme tekvicové pyré a vanilkový extrakt a šľaháme, kým sa zmes poriadne nespojí.  

    Miešanie cesta

    Pomaly prisypávame suché prísady a zašľahávame, kým sa cesto nespojí. Cesto rozdelíme na dve polovice, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny, ideálne na noc. 

    Vykrajovanie tekvičiek

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm, vykrajujeme pomocou vykrajovačky malé tekvičky a ukladáme ich na pripravené plechy. Takto spracujeme všetko cesto. Plechy dáme na 15 minút do mrazničky. Pomocou noža vykrojíme na polovici sušienok tváričky. Ak je cesto príliš mäkké, znova dáme do mrazničky.  

    Pečenie

    Pečieme 8 – 10 minút. Necháme úplne vychladnúť. 

    Plnenie

    Vo veľkej mise si vyšľaháme smotanový syr a práškový cukor do hladka. Pridáme vanilku, štipku soli, prípadne čokoládu a šľaháme, kým sa plnka celá nespojí. Plnku nanášame na sušienku bez tváričky a na vrch  dáme sušienku s tváričkou.

    Môžem použiť čerstvé tekvicové pyré namiesto konzervovaného?

    Áno, môžete použiť čerstvé tekvicové pyré. Malo by byť dôkladne odvodnené a zmiešané s príslušnými koreninami, ktoré sú uvedené v recepte.

    Ak nemám vykrajovačky v tvare tekvičiek, môžem použiť iný tvar?

    Samozrejme! Ak nemáte vykrajovačky v tvare tekvičiek, môžete použiť akékoľvek iné tvary podľa vašich preferencií alebo dostupnosti. Dôležité je, aby ste si zachovali rovnakú hrúbku cesta.

    Je nutné plechy s cestom dávať do mrazničky pred pečením?

    Dávanie plechov s cestom do mrazničky pred pečením pomáha udržať cesto pevné a zaisťuje, že si podrží svoj tvar pri pečení. Tým sa zabezpečí, že koláčiky budú mať čisté obrysy a pekne tvarované tváričky.

    Dá sa tento recept upraviť na bezlepkovú verziu?

    Áno, môžete upraviť tento recept na bezlepkovú verziu použitím bezlepkovej múky a overených bezlepkových ingrediencií. Skontrolujte, či všetky ingrediencie sú bezlepkové, ak chcete, aby bol tento recept vhodný pre osoby s celiakiou alebo citlivosťou na lepok.

    Ako dlho môžem tieto koláčiky skladovať?

    Halloweenské koláčiky môžete skladovať v uzavretej nádobe na chladnom a suchom mieste. V chladničke by mali vydržať až týždeň. Ak chcete zachovať ich čerstvosť, môžete ich tiež zamraziť a odmraziť podľa potreby.

    Dá sa náplň prichystať vopred a uložiť?

    Áno, náplň z smotanového syra sa dá pripraviť vopred a uložiť v chladničke. Pred použitím ju nechajte trochu zmäknúť pri izbovej teplote a potom ju aplikujte na sušienky.

    Ďalšie inšpirácie